Karlssons uppvisning i Stanley Cup

avPer Bjurman

NEW YORK. Att redan dra paralleller till sago-våren 2017 vore kanske lite övermaga.

Men Erik Karlsson var utsökt när San Jose i natt inledde Stanley Cup-slutspelet med en 5-2-knock mot Vegas – och nog höll en av de två målgivande passningarna 2017-klass.

– Det kändes helt okej och nu kan det bara bli bättre, säger han till Sportbladet.

När San Jose Sharks i höstas trejdade till sig Erik Karlsson från Ottawa var det allra främst för att de hoppades att han skulle göra avgörande avtryck i matcher som den hemma i Sharktank i natt – i ett Stanley Cup-drama mot nya, bittra rivalen Vegas Golden Knights.

Grattis, är det därmed bara att säga.

”Kände inte av några skador”

Världens bästa smålänning var som sagt inte lika dominant som i de stora matcherna 2017, när han i praktiken bar Senators till konferensfinal på egen hand – men han satte ändå sin prägel på händelseutvecklingen med inspirerat, skarpt spel matchen igenom.

– Ja, jo, jag tycker det kändes helt okej, jag kände inte av några skador och hade kul där ute, säger Erik när vi talar med honom en dryg timme efter slutsignalen.

– Men det är ju också det här man gått och väntat på i ett helt år nu. Klart man blir inspirerad då.

”Väntar på att få hänga bara”

Det syntes inte minst på två fina målgivande passningar – med den som Evander Kane kunde styra in till till 4-1 i slutet av andra perioden som särskilt eftertryckligt utropstecken.

– Mm, det var skönt att få göra en sån grej. Nu väntar jag bara på att få hänga någon kasse också. Men det kommer väl, det känns som allt bara kan bli bättre nu, fortsätter han. 

Sharks stod överhuvudtaget för en imponerande prestation i sin Stanley Cup-premiär och vann helt rättvist med 5-2. 

– Ja, det var en fokuserad laginsats från vår sida från början till slut, instämmer backstjärnan från Landsbro.

– Det är vad som krävs, vi måste spela bra i 60 minuter. Annars vet man inte vad som händer. Vegas är en väldigt bra motståndare.

Även Gustav Nyquist bidrog med en assist.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL