”Den här dagen var en chock för oss”

New Jersey föll direkt med Alain Nasreddine

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Det blev ingen omedelbar Nasreddine-effekt för New Jersey Devils.

De förlorade första matchen sedan coachen John Hynes avsked.

– Den här dagen var en chock för oss men jag tycker vi klarade av att lägga det åt sidan och spelade riktigt bra, säger stjärnan Taylor Hall efter 4-3-förlusten mot Vegas.

Det har varit ett omtumlande dygn för spelarna i New Jersey Devils. Igår natt gjorde de en av de sämsta matcherna i klubbens moderna historia, borta mot Buffalo, och förlorade med 7-1. Sedan flög de hem och när de vaknade under tisdagen kom beskedet att coachen John Hynes fått sparken. Så när det var dags att byta om för hemmadusten mot Vegas Golden Knights hade de plötsligt en ny chef – Alain Nasreddine, tidigare assisterande åt Hynes.

– Hela dagen var en chock för oss, jag trodde inte det skulle gå så, säger Taylor Hall när han möter media efteråt.

– Men jag tycker att vi klarade av att lägga känslorna åt sidan och gjorde en riktigt bra match.

Små misstag straffade sig

För all del. De två första perioderna var de rödvita djävlarnas bästa på en månad och när tredje började hade de faktiskt ledningen med 2-1 – efter ett mål inprickat av Jesper Bratt.

Men sista 20 minuterna gick det illa. Jonathan Marchessault fullbordade ett äkta hattrick och gästerna från Nevada vann till slut med 4-3.

– Vi förlorade på några små misstag i sista perioden. Men det här var ett framsteg och förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det, säger lagkaptenen Andy Greene.

William Karlsson hade en assist för Vegas.

Foto: TT
Nasreddine och Taylor Hall.

▪▪▪

Carl Söderberg hade en fin kväll när Arizona slog Columbus med 4-2 på bortaplan.

Han gjorde ett mål – i tom kasse i slutet – och spelade fram till ytterligare två.

– Vi spelade bra från start till mål ikväll. Det var en riktigt solid insats, säger skåningen till nhl.com.

▪▪▪

Montreal Canadiens lyckades äntligen bryta sin åtta matcher långa förlustsvit hemma i Bell Centre i natt – och de gjorde det mot mäktiga vinstmaskinen New York Islanders.

– Vi fick ett lyft av de gamla kaptenerna som firades under ceremonin före matchen, säger nuvarande kaptenen Shea Weber, som själv dammade in sitt nionde mål för säsongen.

▪▪▪

Minnesota Wild har verkligen kommit tillbaka starkt efter en tung start på säsongen. I natt tog de fjärde raka segern genom att slå Florida med 4-2 på bortaplan. Mats Zuccarello gjorde ett mål och såväl Victor Rask som Jonas Brodin bidrog med assists.

▪▪▪

Mellan Boston och Carolina i TD Garden stod det 0-0 så sent som femton minuter in i tredje perioden. Sedan gjorde Bruins två snabba och så var tillställningen avgjord.

Mest iögonenfallande:

David Pastrnak gjorde INTE mål…

Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM