Ishockey

”Den misstänkte har begärt mer tid”

Av: 

Hans Abrahamsson

Tomas Ros

HOCKEY

En före detta anställd hos Svenska Ishockeyförbundet riskerar att åtalas för sexuellt ofredande.

Polisen är i slutskedet av utredningen.

– Den misstänkte har begärt mer tid med att inkomma med mer uppgifter. Vi har godkänt det fram till 27 april. Därefter skickas utredningen in till åklagare, säger kommisarie Jan Bergkvist.

Det var under hemmaturneringen Beijer Hockey Games i februari som den tidigare anställde hos Svenska Ishockeyförbundet ska ha gjort sig skyldig till sexuellt ofredande mot en kvinna med kopplingar till Ishockeyförbundet. För en månad sedan kunde SVT avslöja att en utredning om brott hade inletts.

En utredning som nu är avslutad och beslut är taget om att den ska skickas vidare till åklagare, som i sin tur avgör om åtal ska väckas. Enligt Fredrik Gårdare har man jobbat snabbt.

– Under dagen ska utredningen lämnas in och den ska gå iväg till åklagarmyndigheten i Södertörn. Det är jag och Jan Bergkvist som ansvarar för det, säger Gårdare till Sportbladet.

Vad har utredningen gett?

– Den har gett en förundersökning som varit prioriterad och vi har utrett det här fort. Med tanke på alla inblandades situation. Nu är det upp till åklagaren och se utredningen från sitt perspektiv. De fattar beslut om åtal eller inte.

Hur många misstänkta har ni?

– Vi har en misstänkt.

Brottet?

– Vi har lämnat in det som ett misstänkt sexuellt ofredande.

Jan Bergkvist, kollega till Gårdare, kompletterar läget med detaljer om begäran av mer tid för den misstänkta att inkomma med uppgifter till utredningen:

– Vi har godkänt det fram till 27 april. Ingen undersökning lämnas till åklagare innan dess.

Anmälde i sin roll

Att fallet nu går vidare till åklagare är en av många svarta rubriker för Svenska Ishockeyförbundet de senaste veckorna. Tidigare stod det klart att informationsassistent Anders Feltenmark tvingades lämna sin tjänst efter 24 år. Feltenmark var den som i sin roll som facklig representant anmälde det sexuella ofredandet.

I dag kom också beskedet att generalsekreterare Tommy Boustedt avgår.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Ishockey

LÄS VIDARE

Dokument: Månaderna som skakade förbundet

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

Ishockeyförbundet