Ishockey-VM

Lundqvist: ”Det här känns inspirerande”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Han funderade länge och väl efter säsongsavslutningen i NHL. 

Men till slut var beslutet givet för Henrik Lundqvist:

Klart han ska vara med i VM.

– Jag tänkte på stoltheten och adrenalinet man känner när man spelar för landslaget och bestämde mig för att tacka ja, säger ”Kung Henrik” till Sportbladet.

Tre Kronor och de svenska hockeyfansen fick ett underbart påskägg i present under Långfredagen. 

Henrik Lundqvist – New York Rangers stjärnkeeper under fjorton säsonger – tackar alltså ja till Tre Kronors förfrågan och kommer spela VM i Bratislava i Slovakien nästa månad.

– Ja, sedan säsongen tog slut här borta har jag funderat  mycket på hur jag ska göra och till slut kom jag fram till att jo, jag vill spela VM, berättar han när vi når honom strax innan påskfirandet ska påbörjas i New York.

– Det är stoltheten och adrenalinet man känner när man spelar för landslaget som lockar. Likaså det faktum att VM alltid är en unik upplevelse som skiljer sig åt från gång till gång. Det ska bli väldigt kul att få göra det med det här gänget.

”Ser lovande ut”

Chansen att bli historisk och vinna ett tredje raka guld har däremot inte legat som grund för beslutet.

– Nej, inte medan jag tänkt på min egen medverkan, då har fokus mer handlat om just upplevelsen och möjligheten att spela med den här gruppen, fortsätter han.

– Men nu när jag bestämt mig är det klart att det känns inspirerande att ha den chansen. Det ser lovande ut hittills, sedan får vi se vilka sena förstärkningar vi får när första- och andrarundan är färdigspelad här borta.

Nu väntar ytterligare några veckors semester för den 37-årige ikonen – och under tiden kommer han förstås följa gamla klubben Frölunda, med tvillingbrorsan Joel i spetsen, i SM-finalen hemma i Sverige.

– Ja, absolut. Jag har följt dem noga senaste tiden och kommer fortsätta med det. Det ska bli spännande, särskilt som det är Djurgården de möter. Storstäderna får fajtas om guldet, det är kul.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Henke som båsöppnare? Nej...

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey-VM

Henrik Lundqvist

Tre Kronor

New York Rangers