Douglas Murray

Planerna i kras – flyttar bröllopet

”Penny är nog mest ledsen”

Av: 

Andreas Käck

HOCKEY

Douglas Murray, 40, och Penny Parnevik, 23, skulle ha gift sig i sommar.

Så blir det inte.

På grund av coronakrisen har paret nu bestämt sig för att flytta bröllopet till 2021.

– Ett logiskt beslut, säger Murray till Sportbladet.

Han var slagskämpe i NHL-laget San Jose Sharks under den aktiva karriären och ses fortfarande som något av en folkhjälte bland hockeyfans i Silicon Valley, Kalifornien.

Men nu för tiden är det mindre fokus på hockeyn.

– Jag jobbar fortfarande som konsult åt Sharks med deras affärsutveckling och driver deras ”alumni franchise” (organisationen för klubbens före detta spelare), men på det stora hela är det knappast hockeyn som präglar mitt liv längre, säger ”Dogge”.

I augusti 2019 blev han och fästmön Penny – känd från tv-programmet ”Parneviks” i TV3 och numera aktuell som deltagare i TV4:s ”Let’s Dance” – föräldrar till en liten pojke.

Hur är pappalivet?

– Helt fantastiskt! Väldigt annorlunda jämfört med hur livet såg ut förut. Man får göra mer uppoffringar och är inte lika flexibel och spontan som tidigare, men det är otroligt häftigt att se honom växa upp. Det händer saker hela tiden just nu.

Som vad?

– Han har precis börjat krypa och ha sig. Han är ju i den åldern nu (8,5 månader) där det händer saker varje dag. Plus att personligheten börjar komma fram. Det är verkligen häftigt, säger Murray.

Sonen heter Atticus.

Douglas Murray och Penny Parnevik.

Foto: BILDBYRÅN

Varför?

– Det är lite roligt faktiskt, för vi båda tror att vi kom på namnet. Mitt efternamn Murray är skotskt så jag tittade efter skotska namn och då poppade Atticus upp. Samtidigt höll Penny på att läsa Harper Lees roman "To kill a mockingbird” där en av huvudkaraktärerna heter Atticus (Finch).

Så det blev aldrig något tjafs om namnet?

– Nej, vi var väldigt eniga om man säger så…

Penny har sagt att hon vill ha fler barn. Vill du också det?

– Absolut. Där är vi också överens. Vi båda kommer från syskonskaror med fyra barn i varje och det är väl den siffran vi är inne på.

Flyttar bröllopet

Douglas och Penny är förlovade och planerade att gifta sig i sommar. Bröllopet skulle äga rum i Bosse Parneviks 1600-talsherrgård Tuna Gård i Österskär utanför Stockholm, men planerna har gått i kras på grund av den alltjämt pågående coronapandemin.

Penny har tidigare flaggat för att bröllopet kan behöva flyttas fram till 2021 och nu bekräftar Douglas att beslutet är fattat.

– Ja, vi kommer att senarelägga bröllopet, säger han.

Hur känns det?

– Penny är nog den som är mest ledsen, jag är ganska logisk när det kommer till såna här saker. Planen är ju att vi bara ska gifta oss en gång i livet och då vill man att det ska kunna vara speciellt och så som man tänkt sig. Tyvärr finns det inte en chans att bröllopet kan bli som vi tänkt oss om vi har det nu i sommar. Vi har mycket internationella gäster och mor- och farföräldrar som står oss nära som vi verkligen vill ska kunna närvara. De bor ju i USA och som läget är nu ser det inte ut som att man kommer kunna resa i sommar, så rent logiskt känns det omöjligt att ha det i sommar.

Men situationen kan förändras?

– Alltså, det är klart att om coronaviruset försvinner i morgon så kanske vi skulle kunna ha bröllopet i sommar, men det finns väl ingen vettig människa som tror att det kommer hända?

Hur många gäster har ni tänkt bjuda?

– Vi hann inte skicka ut inbjudningarna och vad spelar det för roll egentligen?

Men vi snackar hundratals gäster?

– Över 100 i alla fall, säger Douglas Murray.

Douglas Murray i San Jose Sharks.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

”Som en förbannelse”

Som tidigare nämnt är det allt mindre hockeyfokus för den i dag 40-årige bjässen, men innan intervjun rundas av måste vi ändå fråga hur han ser på San Jose Sharks säsong.

Laget målades upp som en potentiell Stanley Cup-utmanare men låg sist i den västra konferensen när säsongen avbröts på grund av pandemin.

– Allt som kunde gå fel gick fel. Det var som en förbannelse. Helt klart den sämsta säsongen jag sett under tiden jag varit aktiv i eller följt klubben. Säsongen inleddes med dåligt spel och när det väl började vända kom skadorna som ett brev på posten, konstaterar Murray.

En del experter menar att Sharks ”fönster” för att vinna Stanley Cup börjar stängas. Delar du den bilden?

– Det kanske man tror om man bara stirrar sig blind på Joe Thornton och Patrick Marleau (nu i Toronto), men det är inte de som är lagets viktigaste spelare nu för tiden utan det är Erik Karlsson och Brent Burns och de är fortfarande i sin ”prime”. Sen har du killar som (Timo) Meier och (Tomas) Hertl som på sikt har potential att bli lika bra som Thornton och Marleau. Kan man krydda den stommen med några bra draftval tror jag definitivt inte fönstret kommer stängas än på ett tag, säger Murray.

Erik Karlsson sitter på ett maffigt kontrakt där han tjänar 11,5 miljoner dollar per säsong fram till 2026/27. Detsamma gäller Brent Burns som tjänar 8 miljoner dollar per år till 2024/25.

Karlsson är 29 i dag, Burns är 35.

Vissa menar att deras kontrakt är dåliga för klubben. Vad tycker du?

– De har förtjänat sina kontrakt för de har hållit en enormt hög nivå. Sen hänger det ju på hur de presterar i framtiden. Jag blir inte ett dugg förvånad om Erik är en av världens bästa backar även om 6-7 år bara han får hålla sig skadefri, säger Douglas Murray.

Publisert:

LÄS VIDARE

Tidernas All Star-femma i San Jose Sharks

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Douglas Murray

Penny Parnevik

San Jose Sharks

NHL

Ishockey