Klart: Tedenby flyttar hem till HV71

Mattias Tedenby återvänder till svensk hockey.

Forwarden har skrivit på ett fyraårskontrakt med HV71.

– HV71 betyder väldigt mycket för mig och det var ett självklart val, säger han.

Följ ämnen i artikeln

HV71 fortsätter storsatsa efter uppflyttningen till SHL. Sedan tidigare är bland annat André Petersson, Andy Miele, Mikkel Bødker, Sam Vigneault och Eric Martinsson klara för klubben.

Och nu återvänder dessutom Mattias Tedenby till Jönköpingsklubben. 32-åringen som har gjort 425 matcher och vunnit tre SM-guld med HV71 återvänder efter tre år utomlands där han närmast kommer från Dinamo Minsk.

– Fantastiskt att få komma tillbaka till HV71 som betyder så mycket för mig. Jag har saknat den härliga känslan i klubben och alla vänner man skaffat sig under åren i HV71 och ser fram emot att få spela inför HV-publiken igen. Jag har många fina minnen från mina tidigare år här och nu kommer jag hem för att skapa nya minnen, säger han till klubbens hemsida.

Mattias Tedenby har skrivit på ett fyraårskontrakt med HV71.

– Mattias är en stor hockeyprofil som sätter färg på hela SHL med sin fart och frejdiga spelstil. Vi vet att Mattias känner mycket för staden och klubben och är en kulturbärare som vi är glada över att ha i HV71 en lång tid framöver, säger sportchefen Kent Norberg.

Mattias Tedenby.
Mattias Tedenby.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!