Ishockey

Brynäs om Timashov: ”Tror vi kan gå ut med något då”

Av: 

Hans Abrahamsson

HOCKEY

Dmytro Timashov värvades till Brynäs med stora förväntningar.

Men den NHL-meriterade forwarden har fortfarande inte spelat en sekund för sin nya klubb:

– Jag tror vi kan gå ut med något i morgon, han har någon läkarundersökning i dag, säger tränaren Mikko Manner.

Brynäs är inne i en tung period och senaste trepoängaren kom för exakt en månad sedan. För att få in lite mer spets i forwardsuppställningen värvades Dmytro Timashov, 25. Han anlände till Gävle förra veckan och tanken var att han skulle spela torsdagens matchen mot Malmö.

Men efter matchvärmningen tvingades den förre JVM-forwarden lämna återbud med någon form av muskelskada.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Han spelade match för fyra dagar sedan (den 15/10 med Bridgeport), kanske hände något där eller så är bara muskeln styv efter den långa resan. Han var i alla fall inte hundraprocentigt spelbar, sa Mikko Maner i torsdags kväll. 

Nu har det gått ytterligare några dagar men fortfarande har det inte kommit någon skadeprognos från Brynäs om värvningen, som delvis bekostades med pengar som supportrarna samlat in. 

– Han är på en läkarundersökning i dag (måndag) så jag tror ni får veta mer i morgon (tisdag). Jag hoppas han inte ska vara borta någon länge tid, säger Manner.

Du vet inget mer än så? 

– Nej, ingen aning, jag hörde bara att han kände sig bättre i dag.

Dmytro Timashov

Känner finske stjärnbacken väl

Men du räknar inte med honom på torsdag mot Linköping?

– Nej, det gör jag inte. Han måste få träna och känna att han kan åka skridskor. Men förhoppningsvis kan han snart kan göra debut, säger Manner, vars Brynäs var träningsledigt både i söndags och måndags.

Brynäs släppte i fredags backen John Nyberg till just Linköping. Ett namn som har kopplats ihop med Brynäs är meriterade finländske landslagsbacken Sami Lepistö, 36. Manner med långt förflutet i Kärpät känner väl till Uleåborg-sonen som han också har coachat i landslaget: 

– Sami är ett namn som är intressant, han är et bra alternativ, men det är inte så lätt att få de stora namnen som har erfarenhet. Vi försöker att hitta en back på Johns (Nyberg) plats. Men det är många saker som ska klaffa och pengarna är den stora saken.

Däremot låter det inte som att den förre lagkaptenen Niclas Andersén är högaktuell för någon comeback:

– Vi tittar kanske i första hand på namn utifrån, som inte har varit här tidigare och därmed inte upplevt de tuffa åren som har varit, säger Manner.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Här är Juniorkronorna till genrepet inför JVM

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey