Monstersviten bruten

Foto: Tim Heitman / X02835

avAndreas Käck

HOCKEY

All good things come to an end.

Philadelphia Flyers monstersvit stannade vid tio raka.

På lördagskvällen satte John Klingbergs Dallas Stars stopp för maskinen från Pennsylvania.

25 november.

Det var senast Philadelphia Flyers förlorade en match.

Men på lördagen var det alltså dags igen; den monstruösa sviten på tio raka segrar – den längsta i klubbens historia sedan år 1985, då man vann 13 raka – bröts när Flyers tog sig an Dallas Stars borta i American Airlines Center.

– Men vi har inte haft den här sviten i våra tankar. Vi har hela tiden tagit en match i taget och siktat på två poäng i varje match. I kväll räckte vi inte hela vägen. Sånt är livet, säger tränaren Dave Hakstol.

Vände och vann

22-årige forwarden Taylor Leier satte sitt livs första NHL-mål och gav ”Philly” en drömstart i slutet av den första perioden, men Dallas kom ikapp och förbi genom mål av Radek Faksa, Adam Cracknell och Jordie Benn (3–1 i öppen kasse).

Niemi hjälte

Flyers fick chansen i numerärt överläge i slutet av matchen men Dallas för kvällen eminente målvakt Antti Niemi stod pall och stoppade totalt 31 av 32 skott.

– Niemi har varit grym för oss, speciellt de senaste matcherna, och i kväll gjorde han några svettiga räddningar i avgörande lägen, säger Dallas målkung Tyler Seguin efteråt.

Dallas svenske backstjärna John Klingberg stod för en assist i matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

NFL