Kritik mot supporterklubben: ”Det är lite konstigt”

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Karlskronas supporterklubb Blackbugs har planerat in en resa till Karlstad för att stötta laget – i samarbete med Nordicbet.

Tvisten är dock att samtliga resenärer måste registrera ett spel.

"Är det så att du är under 18 år, får målsman lägga spel för minst 100 :- per person”, gick det att läsa på hemsidan innan formuleringen sedan togs bort.

Den 13:e och 14:e januari spelar Karlskrona dubbla bortamatcher i en back-to-back mot Färjestad i Karlstad.

Dit har supporterklubben Blackbugs arrangerat en resa för sina medlemmar så att de kan stötta sitt lag på bortaplan.

Den inplanerade resan har dock en något annorlunda tvist. Blackbugs har nämligen – för att kunna genomföra trippen – fått hjälp från spelbolaget Nordicbet som ska sponsra bussen. I gengäld vill spelbolaget att samtliga resenärer ska bli kunder hos dem.

Tvungen be målsman

Så här står det på supporterklubbens hemsida:

"Till denna weekendresa har vi också lyckats lösa en storsponsor i NordicBet som kommer att sponsra bussen, vilket vi är enormt glada över. I gengäld ska samtliga resenärer registrera sig på NordicBets sida och lägga ett spel för MINST 100:-”

När erbjudandet kom ut fanns det dessutom ytterligare information för de under 18 år.

De var nämligen tvungen att be målsman att lägga spelet om de ville hänga på. Den formuleringen togs sedan bort, men i övrigt står erbjudandet kvar.

– Det var en väldigt klumpig formulering från oss. Vi behövde få ut informationen fort för att få in bokningarna och vi upptäckte att det kunde tolkas jättedumt, så vi kom överens med Nordicbet om att plocka bort det, säger Blackbugs ordförande Philip Löfgren.

”Lite konstigt”

Valde ni att plocka bort formuleringen på grund av kritik?

– Det var nog mer vi och Nordicbet som kom på det. Visst var det någon som skickade att det såg lite konstigt ut, men i det stora hela verkar inte folk ha läst vad vi skrivit. De har läst tweets som någon skrivit istället för att ha källkritik. Vi har fått väldigt mycket kritik för ingenting tycker jag. Vi är inte den mest populära klubben och många tycker inte att vi ska vara uppe i de fina salongerna, sedan kommer det här där vi uttrycker oss klumpigt och då kommer kritik.

Hade ni kunnat få ihop resan utan Nordicbets sponsring?

– Jo, det skulle vi väl kunnat göra men det hade blivit mer tungrott. Jag trodde inte de skulle bli de här reaktionerna när en SHL-sponsor vill sponsra oss, det är lite konstigt.

ARTIKELN HANDLAR OM