”Vi kommer hit och skämmer ut oss”

HOCKEY

ÄNGELHOLM

Omstart och första matchen utan Anders Eldebrink. Då gjorde Rögle ett bottennapp i viktiga bottenmötet hemma mot Mora.

– Vi kommer hit och skämmer ut oss, säger Rögleforwarden Ludvig Rensfeldt efter lagets sjunde raka förlust.

Foto: ANDERS BJUR / BILDBYR N

Det har stormat rejält i SHL-jumbon Rögle den senaste månaden. Anders ”Masken” Carlsson har slutat som sportchef och Anders Eldebrink som tränare. 

Matchen mot Mora på tisdagen var en dubbel omstart för Ängelholmslaget. Det var första matchen efter landslagsuppehållet, men framför allt första matchen efter att Eldebrink slutat som tränare. 

Tränartrion som blev kvar, med Roger Hansson i spetsen, fick värsta tänkbara första match. Mora vann bottenmötet med klara 6–1.

– Man är skamsen. Jag skäms. Det är riktigt tungt just nu, säger Rögleforwarden Ludvig Rensfeldt.

Det fanns inget nytt i det ”nya” Rögle. Det var – precis som tidigare den här säsongen – slarvligt i egen zon, stillastående och dåligt passningsspel. Det syntes att laget hade förlorat sex raka matcher.

Man väntar sig en annan energi när ni haft ett uppehåll. Varför finns inte energin där?

–  Jag önskar att jag hade ett bra svar på det. Det är som du säger. Vi hade världens möjlighet i och med att vi har haft ett uppehåll och tränat bra. Det har känts bra hela veckan och så kommer vi hit och skämmer ut oss. Jag har inget bra svar på varför. Men det känns tungt.

Tappade allt

I det som på förhand var ett sexpoängsmöte i bottenstriden behövde Mora bara göra en okej bortamatch för att enkelt få med sig tre poäng. När Rögle spelade fem mot tre i andra perioden friställde en sargstuds Morakaptenen Emil Bejmo som gjorde 3–1 och efter det tappade Rögle allt.

– Det är ju som det har varit i varenda match känns det som. Vi får ett eller två mål i baken och sen lyfter vi oss inte. Vi spelar helt okej i början. De gör mål på sina chanser, men det gör inte vi, säger Rensfeldt.

Han fortsätter: 

–  Vi hittar ingen energi och klarar inte att komma tillbaks. Det är upp till oss. Det är vi som inte gör ett tillräckligt bra jobb. Ska vi vända på det här är det vi som ska göra det. 

Säsongens sämsta publiksiffra

Publiksiffran 3109 var säsongens sämsta för Rögle och stora delar av den annars så trogna publiken hade lämnat Lindab arena halvvägs in i den tredje perioden.

–  Det förstår jag fullständigt. Det hade varit konstigare om de hade suttit kvar och all heder åt de som stannade kvar. Det här spelet är inte värdigt våra fans som är otroliga, säger Rensfeldt.

Jumbon Rögle har nu fem poäng upp till Brynäs som är på tolfte plats och ytterligare tre upp till Mora på elfte platsen. 

– Det är ny match på torsdag (Örebro borta) och det är bara att komma igen. Det finns inget att välja på. Det är bara att köra.

Vad behöver ni göra för att få ordning på det här? 

–  Vi behöver se oss själva i spegeln och verkligen lägga ner ett hårdare jobb. Det är så mycket grejer som vi gör i dag som vi vet att vi inte ska göra. Det straffar sig i den här serien. Det säger sig självt.