Tampa gick på knock direkt: ”Den start vi ville ha”

TAMPA. Knockout direkt.

Regerande mästarna Tampa sopade till Montreal med 5-1 i första Stanley Cup-finalen i Amalie Arena i natt.

– Ja, vi fick den start vi ville ha men det är bara en match. Vi känner att vi kan steppa upp ännu mer och det kommer definitivt Montreal också göra, säger Victor Hedman till Sportbladet.

Ja, 2021 års Stanley Cup-final inleddes som de allra flesta hade trott och räknat med.

Tampa Bay Lightning dominerade Montreal Canadiens ordentligt, förde spelet nästan hela kvällen, radade upp chanser och vann stort.

Redan i första perioden styrde Erik Cernak in 1-0 och i början av andra ökade Yanni Gourde på till 2-0 och sedan följde en sekvens när den makalöse Carey Price i Montreal-kassen fick utstå rena London-blitzen. Han stod dock emot på precis samma sätt som britterna under andra världskriget och till slut kunde gästerna trycka sig tillbaka in i matchen och med drygt två minuter kvar av mittakten tände backen Ben Chiarot hoppet med en reducering.

”Avgör åt oss”

Redan två minuter in i tredje vispade dock Nikita Kucherov – matchens lirare, trots vad som påstås vara två spruckna revben – in det första av sina två mål för kvällen och då var det kört. Till slut vann Tampa med 5-1.

– Ja, ”Kuch”…hela världen vet att han är en fantastisk spelare men det är ju framförallt såna här kvällar han kliver fram och avgör åt oss, säger Victor Hedman när vi talar med honom efter öppningsmatchen.

– Naturligtvis är det i övrigt skönt att få en sån här start. Vi fokuserade som vanligt på vårt eget spel och trummade på hela kvällen, även i tredje perioden.

”Otroligt kul”

”Vigge” har dock varit med för länge för att dra särskilt stora växlar efter en enda final.

– Ja, nej, fortsätter han, det här är bara en match. Vi fick den start vi ville ha, men det är bara en match. Vi känner att vi kan steppa upp ännu mer och det kommer definitivt Montreal också göra.

Ja, det låter så på ställföreträdande coachen Luke Richardson.

– Det positiva är att vi inte gjorde någon särskilt bra match och följaktligen vet att vi har mycket mer än så här att ge, säger han.

Nästa rond i serien spelas natten till torsdag – och Victor Hedman kan knappt bärga sig, låter det som.

– Det är otroligt kul att spela final och det känns ju klart annorlunda nu när vi får spela inför publik och är hemma och kan känna den fantastiska stämningen här.

Tampa Bay tog ledningen i finalserien mot Montréal.
Tampa Bay tog ledningen i finalserien mot Montréal.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!