Tampa Bay har greppet mot Carolina

Avslutningen på grundserien var kanske inte den bästa.

Men i slutspelet har Tampa-målvakten Andrej Vasiljevskij varvat upp rejält och hjälpte i natt sitt lag till 2–0 i matcher mot Carolina.

– Man sitter en tum längre på bänken när man vet att man har honom där bak, hyllar lagets tränare Jon Cooper.

Nattens drabbning blev en lika tät och målsnål uppgörelse som lagens första match. Precis som då dröjde nästan halva matchen innan första målet kom, och precis som då slutade matchen 1–2.

I natt var det Alex Killorn som spräckte nollan. Hans lösa skott från blålinjen gick förbi såväl försvar som målvakten Alex Nedeljkovic.

En period senare, åtta minuter in i tredje, hittade Victor Hedman från egen försvarszon lagkamraten Anthony Cirelli, som från rödlinjen fick med sig pucken och i kamp med Carolinas Brady Skjei fick upp ett backhandsskott i krysset.

Målskyttarna i all ära, störst hjälte blev Vezina-nominerade Andrej Vasilevskij i målet. Han motade skott på skott när hemmalaget pressade på för en reducering och såg länge ut att få hålla sin nolla intakt. Men med halvannan minut kvar att spela kunde Andrej Svetjnikov få in slutresultatet 1–2.

– Vi har en grupp som vet hur man stänger ned matcher och jag tror att när du har den mentaliteten att du sätter laget först kan bra och magiska saker hända, säger Cooper.

Stjärnan skadad

Tampa Bay leder matchserien med 2–0 och har nu två raka matcher med hemmafavör.

Samtidigt åkte Carolina på ett tufft avbräck när forwarden Vincent Trochek tvingades bryta matchen med skada.

– Det ser inte bra ut. Jag vet inte omfattningen just nu men han kunde uppenbarligen inte fortsätta. Man vet att han hade kommit tillbaka på isen om han kunnat, säger Carolinas tränare Rod Brind’Amour.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!