Ishockey

Kanadensiska toppbacken klar för allsvenskan

Draftades redan som tionde spelare 2018

Av: 

Hans Abrahamsson

Tomas Ros

Evan Bouchard.

Foto: TT

HOCKEY

Södertälje har landat en riktigt tung förstärkning. 

Sportbladet hade uppgifter på att kanadensiska backen Evan Bouchard, 21, bara var detaljer från att göra klart med SSK.

Nu är han bekräftad av klubben.

En förskjuten NHL-säsong gör att många spelare ser sig om efter någonstans att spela till hösten. Allsvenskan har, till skillnad från SHL, sagt ja till korttidskontrakt vilket innebär att spelare kan inleda säsongen i Sverige. 

Södertälje är en av klubbarna som har utnyttjat den möjligheten. Axel Andersson, Samuel Fagemo och Lukas Vejdemo har i tur och ordning skrivit på.

NHL-debuterade förra säsongen

Och nu har sportchef Mikael Samuelsson landat en riktigt tung pjäs. Det handlar om Evan Bouchard, som var Edmontons förstaval i draften 2018, då han gick som tionde spelare totalt. I samma draft gick för övrigt Rasmus Dahlin som etta. Han NHL-debuterade redan förförra säsongen men har den senaste säsongen spelat AHL-hockey med Bakersfield Codors. Där svarade den högerfattad backen för 36 poäng på 54 matcher.

Evan Bouchard beskrivs också som en väldigt bra karaktär. Under två säsonger var han lagkapten för OHL-laget London Knights och han var också assisterande lagkapten i Kanadas JVM-lag i Vancouver 2019.

Sportbladets uppgifter sa att bara små detaljer återstod och att Bouchard planeras ansluta till Södertälje kommande vecka.

Bekräftas av klubben

Senare under tisdagen bekräftade Södertälje lånet.

”Det är ytterligare en ung skicklig spelare att få in i truppen. Det är en offensiv rightback som kommer att stärka upp vårt lag”, säger SSK:s sportchef Mikael Samuelsson till klubbens hemsida.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Ishockey

LÄS VIDARE

Fre 11 september kl 18.00: Se Björklöven-Skellefteå live här

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

Hockeyallsvenskan