Gjorde det förbjudna under matchen

Foto: Bild
HOCKEY

Det blev ett klassiskt hatmöte mellan Västerås och Karlskoga.

Då gjorde gästerna det förbjudna, slaktade en Västerås-klubba i båset.

– Så gör man inte. Har aldrig varit med om det. Karlskoga borde uppträda bättre, säger Västerås equipment manager Mio Schilcher.

Hockeyallsvenskan har fått i alla fall ett kraftigt trendbrott. Västerås har börjat att vinna och Karlskoga har haft ett tuffare 2017 jämfört med hösten 2016.

På torsdagskvällen möttes de båda lagen i Västerås och ABB Arena och hemmalaget var klart effektivare under de två första perioderna och ledde med 4–1 i slutet av andra perioden, trots att Karlskoga ledde skotten överlägset.

Flisade klubba

Då brann det för Karlskogas forward Mikael ”Daggen” Eriksson. Efter att domarna slängt över en Västerås-klubba in i gästernas bås fick ”Daggen” för sig att den skulle förstöras, bokstavligen. Den både bröts av och stampades sönder.

Från en fin kompositklubba till en flis-hög.

– Så gör man inte. Jag har aldrig varit med om något liknande. Man ger tillbaka klubban till laget som den tillhör. Jag sa åt min kollega i Karlskoga att det var hans uppgift att se till att klubban kom tillbaka till oss, men det verkade inte hjälpa. En sådan där klubba kostar mellan 3000 och 4000 kronor. Stora pengar, säger Västerås equipment manager Mio Schilcher.

Kommer få betala

Vredesutbrottet hjälpte inte för ”Daggen” eller Karlskoga.

Man förlorade efter en forcering i sista perioden, 3–4.

– Ja, vad ska jag säga. Jag var riktigt förbannad och jag ville vinna. Vi spelade inte bra och det brann till för mig. Jag var frustrerad. Jag kommer att betala till Västerås. Det lovar jag. Jag kommer även straffas av Karlskoga, kan jag berätta. Det blir lagmöte i morgon (fredag) över vad jag får i lagböter, säger en besviken ”Daggen”.

Nu återstår elva omgångar av hockeyallsvenskan. Västerås har gjort en positiv resa och är nu över det negativa kvalstrecket. Man har faktiskt lite häng på en plats topp åtta som innebär chans till spel i SHL nästa säsong.

Karlskoga har tappat mot Mora i serietoppen och är nu sju poäng bakom masarna.

ARTIKELN HANDLAR OM