TV4 flyttar Nyhetsmorgon för Börje Salmings hyllning

Publicerad 2023-02-07

Börje Salming får en hel hyllningshelg.

Då flyttar Efter fem och Nyhetsmorgon sändningarna till Gävle.

”Det är såväl hedrande som angeläget att sända Nyhetsmorgon direkt från Gävle på lördag”, säger programledaren Steffo Törnquist.

Börje Salming hyllas i Gävle med ”Game of Börje” lördagen den 11 februari där pengarna går till ALS-forskning.

Svenska stjärnor som Nicklas Lidström och Peter Forsberg spelar i ett veteranlag från Tre Kronor och ställs mot ett veteranlag från Toronto Maple Leafs. Där spelar bland andra Mats Sundin och Salmings mångårige vän och lagkamrat, Darryl Sittler.

Matchen kommer att spelas i två perioder över 21 minuter, då nummer 21 var Salmings nummer i både Toronto och Tre Kronor.

Sänder från Gävle

Hyllningsmatchen gör också att C More och TV4 gör en del ändringar. Kanalen inleder hyllningshelgen på fredagen då programmet Efter fem sänder från Stortorget i Gävle – och dagen efter kommer Nyhetsmorgon att sända från samma plats.

”Det är såväl hedrande som angeläget att sända Nyhetsmorgon direkt från Gävle på lördag. Det blir förstås en del sorgliga ögonblick, men också roliga. För mig som var Brynäsfan på Salming-tiden blir det extra kul att komma till Gävle igen, där jag dessutom har en del kompisar”, säger programledaren Steffo Törnquist i ett pressmeddelande.

Börje Salming.

Granqvist: ”Stort”

Lasse Granqvist kommer att kommentera matchen.

”Vi var många som blev berörda av all den kärlek som riktades till Börje i slutskedet av hans hemska sjukdom. Dels i Kanada och dels i samband med Tidernas Hockeygala. Nu får ännu fler chansen att visa uppskattning och värme till Börje Salmings minne. Det är stort att få vara en del av detta och det är med stolthet jag åker till jobbet på lördag”, säger Granqvist.

Börje Salming diagnostiserades med ALS i somras och avled i slutet av november.