Bratts succé i NHL fortsätter

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK/LAS VEGAS. Jesper Bratts sannsaga bara fortsätter.

Han gjorde två nya mål, och spelade fram till ett, när tidiga succélaget New Jersey  klappade till Buffalo under måndagen.

– Det är såklart väldigt kul, det som händer. Men jag tänker redan på nästa match. Jag måste fortsätta hålla mig på min högsta-nivå, säger den 19-årige sensationsrookien.

Foto: Kevin Hoffman / TT NYHETSBYRÅN

Om det fanns någon som trodde att Jesper Bratts drömdebut med New Jersey Devils i lördags bara var en lyckträff kan denne någon nu ta och börja tänka om. 

Han följde upp första triumfen med en ännu mer fenomenal insats i måndagens segermatch mot Buffalo på bortaplan.

Två mål av Johansson

Den 19-årige stockholmaren – som överträffade alla förväntningar bara genom att ta en plats i Devils-truppen – gjorde själv två mål och spelade fram till ett av landsmannen Marcus Johanssons bägge baljor.

Så han står nu på sammanlagt tre mål och två assist – på två matcher.

Snacka om braksuccé.

– Ja, det har gått riktigt bra och det är förstås roligt, det som händer. Jag har inte mycket att klaga på just nu, säger Jesper när vi når honom efteråt.

– Samtidigt försöker jag inte göra för stor sak av det. Jag tänker redan på nästa träning och nästa match, mot Toronto. Jag måste se till att jag fortsätter hålla mig på min högsta-nivå.

Hyllar sin lagkamrat

Målen mot Buffalo, bägge riktigt granna, beskriver han som resultatet av förträffliga passningar från Adam Henrique respektive Taylor Hall – och så passar han på att hylla ”Mojo” Johansson, som alltså också hade en storartad eftermiddag i Buffalo och även han bokfördes för två mål och en assist.

– Marcus är en väldigt skicklig hockeyspelare och i den här matchen var han riktigt grym, säger den nye, unge lagkamraten.

– Han har varit väldigt bra mot mig också, det är skönt att ha en rutinerad svensk i laget som jag kan prata med och fråga saker om det är något.

Det verkar dock inte vara så mycket Jesper Bratt behöver fråga om.

Han bara kör – och gör succé på succé.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

Svenskarna som vunnit NHL:s poängliga 00:18
ARTIKELN HANDLAR OM