Crosby slår tillbaka – efter ägarens attack

HOCKEY

Sidney Crosby slog av fingret på Ottawas Marc Methot och slapp bestraffning – något som fick klubbens ägare att gå i taket.

Nu svingar superstjärnan tillbaka mot Eugene Melnyk.

– Han gillar att höra sin egen röst, svarar Crosby som vill lägga händelsen bakom sig.

Det var ingen trevlig syn när Marc Methot visade upp sitt lillfinger som krävde tio stygn för att lappa ihop efter att Sidney Crosby gjort ett yxhugg med klubban och träffat illa på Ottawa-backen, som blir borta en längre tid. 

Crosby slapp både utvisning och repressalier från ligan efteråt vilket gjorde händelsen till en av de mest omdebatterade under NHL-veckan som gick.

Ville se en lång avstängning

– Vi vet alla vad han är för typ och killen är en gnällspik som saknar motstycke. Gör du den här typen av saker – det spelar ingen roll om du är ligans bäste – du ska få en lång avstängning av sådan där skit tycker jag, fräste Ottawa-ägaren Eugene Melnyk till TSN.

Crosby försvarade sig med att den där typen av förseelser är en del av hockeyn och att det bara var otur att klubban träffade så illa.

Efter nattens tunga 6–2-förlust mot Philadelphia var Pittsburgh-stjärnan inte särskilt sugen när händelsen kom på tal igen – men gav ändå en kommentar till Melnyks utspel.

– Han gillar att höra sig själv prata, men nu lämnar vi det här. Det var fyra dagar sedan, sa Crosby enligt Sportsnet.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL