Uppdraget: Stoppa tåget: ”Det är dags nu”

Mats Lusth inför tungviktsmötet i kvalserien

Foto: PIC-AGENCY/KRISTIANSTADSBLADET
Mats Lusths KIK ska stoppa Troja.
HOCKEY

Tre matcher – tre segrar.

IF Troja/Ljungby går som tåget i kvalserien.

– Det är läge att bryta deras svit nu, säger Mats Lusth, tränare i Kristianstads IK, inför torsdagens drabbning.

IF Troja/Ljungby går som tåget i kvalserien. Smålänningarna, som inledde med tre raka förluster i samma serie i fjol, har radat upp tre raka segrar, där man bland annat tystat förhandsfavoriterna Västerås (4–1) och Södertälje (3–1) hittills på vägen.

– Jätteskönt, men det spelar ingen roll om poängen kommer i början av serien eller i slutet. Vi måste fortsätta så här för att det ska hålla, sa Niclas Lehmann, tvåmålsskytt mot Södertälje, till Sportbladet i går.

Nästa lag på tur?

”Djävulskt självförtroende”

Tabelltvåan Kristianstads IK på torsdagen.

– De har fått en drömstart och har ett djävulskt självförtroende, säger Mats Lusth, tränare i Kristianstads IK, just nu tvåa i kvalserien.

– De har tagit fina bortaskalper och växer av det. De lär komma ut med bra fart. Det är ett bra läge att möta dem nu, det är läge att bryta sviten, fortsätter han.

Lagen har redan stött på varandra fyra gånger under säsongen, först i hockeyettan och sedan i allettan. Troja har vunnit samtliga möten.

– Statistiken betyder inget, titta bara på slutspelet i SHL. Faktum är att vi gjorde våra två bästa matcher borta mot Troja. Visst, vi förlorade, men vi hade ledningen i båda och har lättare att spela borta. Vi har krupit närmare och närmare en seger, säger Lusth.

”Haft jobbigt mot oss”

Om det är något lag som borde ha koll på Troja så är det ni?

– Så är det. Vi känner till dem och de oss. Vi måste ligga nära och få stopp på deras fart, framför allt första tio. Framåt är jag inte orolig, de har haft det jobbigt mot oss där, säger Lusth, vars KIK har vunnit två av tre matcher hittills.

Förlusten kom efter ett målkalas hemma mot Södertälje i lördags (4–5).

– Men vi körde över dem, det var inte rättvist att de vann.

Vad talar för er i morgon?

– Att vi är revanschsugna. Det är ju ingen nyckelmatch, men börjar bli lite åt det hållet. Vi är med och vill hänga på tåget.

ARTIKELN HANDLAR OM