Kan ändra reglerna efter sjuka matchen

HOCKEY

Den norska matchen mellan Storhamar och Sparta Sarpsborg varade i åtta och en halv timme.

Nu kan reglerna ses över.

– Vi ska undersöka vad spelarna tycker, säger Dan Nygård från spelarfacket NISO enligt Dagbladet.

18.00 släpptes pucken.

02.32 avgjordes matchen.

Först i den elfte perioden, efter totalt 217 minuter och 14 sekunder spel, kunde Storhamar och Sparta Sarpsborg skiljas åt i vad som blev tidernas överlägset längsta hockeymatch.

– Det är rätt och slätt helt sjukt det som hänt. Det är nästan oförsvarligt att spela så länge som vi gjorde. Skaderisken blir väldigt stor, killarna rubbade nog på de fysiska gränserna på ren vilja. Det ska egentligen inte gå, sa Storhamars tränare Lenny Eriksson till VG efter matchen.

– Det är brutalt. Nästan omänskligt, tyckte managern Thore Saxrud.

”Ska ta ett varv”

Nu kan reglerna ses över.

Den osannolika matchen har fått norska spelarfacket NISO att tänka till och enligt Dagbladet kommer man nu att höra sig för med spelarna och samla in deras åsikter.

– Vi ska ta ett varv med alla representanter och se om de har några anmärkningar på hur systemet ser ut vad gäller förlängningsspel, säger NISO:s Dan Nygård till norska P4.

Kan återinföra straffar

Ett alternativ är att återinföra straffar.

– En till två perioder av förlängning innan matchen går till straffar för att få ett avgörande, det kanske vore vettigt. Men det här är bara spekulationer från min sida. Först måste vi kolla vad spelarna tycker, säger Nygård.