Pavel Datsjuk lämnar SKA – NHL nästa?

avJonathan Nilsson

Pavel Datsjuk, 40, meddelar själv att ”St Petersburg-eran av karriären är över”.

Då väcks givetvis frågan:

Kommer Detroitfansen att få njuta av stjärnans trollkonster ännu en gång?

Efter 15 år, 953 matcher och 918 poäng lämnade Pavel Datsjuk NHL och Detroit Red Wings 2016.

De tre senaste åren har den ryske superstjärnan spenderat i KHL och SKA St Petersburg. Men nu tar han farväl även där.

”St Petersburg-eran av min karriär är över. Det har varit några minnesvärda år”, skriver Datsjuk på Instagram efter att hans kontrakt har gått ut.

Datsjuk fyller 41 i sommar, men stjärnan ger alltså inget besked huruvida han lägger skridskorna på hyllan eller fortsätter karriären på annat håll.

Kanske får Detroit-fansen njuta av stjärnans magi återigen till hösten?

”Har diskuterat”

Den ansedda NHL-experten Elliotte Friedman på Sportsnet skriver att parterna har diskuterat en möjlig återkomst i klubben nästa säsong under Ken Hollands tid som general manager. Han uppger även att Datsjuk ska besöka Michigan snart.

Ken Holland är fortfarande kvar i Detroits ledning men blev nyligen ersatt av klubbikonen Steve Yzerman som tog över som ny GM under påskhelgen.

Datsjuk och Yzerman var lagkamrater under en lång tid i Red Wings, vilket givetvis spär på spekulationerna.

”Tror bara han överväger spel i Detroit”

Detroit trejdade tidigare bort rättigheterna för Datsjuk till Arizona för att frigöra utrymme under lönetaket, men efter 1 juli blir han en så kallad UFA (Unrestricted free agent) och kan förhandla med vilken klubb han vill.

– Han spenderade hela sin karriär i Detroit. Om han vill komma tillbaka tror jag att han bara överväger spel i Red Wings, sa Datsjuks agent Dan Milstein i januari.

Pavel Datsjuk var med och vann OS för Ryssland 2018 och gjorde 42 poäng på 54 matcher för SKA St Petersburg den här säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM