Luleå: ”Det är först till fyra som gäller”

avHenrik Lundgren

HOCKEY

GÖTEBORG. Ny förlust i Göteborg, och nu är det krisläge för Luleå.

Bara 18 skott på mål, och många av dem från dåliga lägen ute vid sargen.

– VI måste driva på mitten, få pucken på mål. Det är liksom A B C, säger Niklas Olausson.

Frölunda har tre matchbollar efter 3-0-segern i Scandinavium. Men ge upp? Inte direkt Luleås tanke.

– Det sista vi ska göra är att tycka synd om oss själva. Vi har satt oss i den här situationen och nu måste vi vinna tre matcher i rad. Och jag tycker att vi har alla möjligheter att göra det, säger Niklas Olausson.

Luleå imponerade hemma i Coop Arena senast, men har på två semifinaler i Göteborg ännu inte lyckats göra mål på Johan Mattsson. 

– Det är inget vi tänker på, kommer vi bara till tillräckligt många lägen så kommer puckarna att trilla in. Vi har några jättelägen redan i dag, jag har ett friläge, Petter (Emanuelsson) sätter pucken i ribban. Men lite tur så gör vi några mål. 

Efter Samuel Fagemos 2-0-mål i den andra perioden backade Frölunda hem mer och en mästerlig defensiv insats gjorde det svårt för Luleåspelarna att komma till lägen under resten av matchen. Även i spel i powerplay hade de svårt att ens få iväg skott. 

Det finns ju en del som talar för att matchbilden blir samma i Luleå på måndag. Hur ska ni komma ur det, och inte fastna ute vid sargerna hela tiden?

– Vi måste driva i mitten i stället, komma på insidan av dem. Så är det ju.

Lätt att säga, svårare att göra?

– Precis. Så är det ju, och de vill inte att vi ska vara där heller. Så det gäller att vi vinner kamperna. Hockey är en kampsport och vi måste ta oss in där. Samtidigt som puckarna måste in där också. Vi har förlorat tre matcher och vunnit en. Men det är först till fyra. Vi måste vinna tre i rad nu och jag tycker vi har alla möjligheter att göra det. 

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM