Succélagets tränare kan ta över Malmö

Peter Andersson är på väg bort från Malmö.

Enligt Sportbladets uppgifter är succélaget Björklövens tränare Joakim Fagervall, 50, ett hett alternativ som ersättare.

– Alltid roligt om det finns intresse från SHL, men jag har inte hört något från Malmö, säger Fagervall.

Joakim Fagervalls Björklöven har så här långt svarat för en riktig succésäsong och toppar allsvenskan i överlägsen stil. Målet är en SHL-plats redan nästa säsong men det kan bli utan tränaren Joakim Fagervall, som enligt Sportbladets uppgifter uppvaktas av Malmö.

Enligt Sportbladets uppgifter var Malmö intresserat av Fagervall då han 2016 lämnade Luleå, och även för ett år sedan.

– Det stämmer att jag pratade med Malmö för fyra år sedan när jag lämnade Luleå, men då var jag redan klar för Löven. Att de kontaktade mig inför den här säsongen stämmer inte, säger Fagervall.

Jagades tidigare av Malmö

Efter den här säsongen är Fagervall kontraktslös och har nu inlett samtal med sportchef Per Kenttä – att stanna i Löven är ett alternativ.

– Absolut, det finns ett ömsesidigt intresse, så långt har vi kommit. Men det brinner ingenstans. Vi har en otroligt intressant resa på gång med Björklöven, säger Fagervall.

Enligt Sportbladets uppgifter är Fagervall ett hett alternativ att ta över Malmö. Sportbladet har redan berättat att Peter Andersson med största sannolikhet lämnar Skåneklubben efter säsongen trots att han har två år kvar på kontraktet.

– Att Peter eventuellt inte ska vara kvar kom som en överraskning för mig, säger Fagervall.

Joakim Fagervall
Joakim Fagervall

Hur ser du på att Malmö ska vara intresserat?

– Oj, det är en fråga jag inte har funderat på, men det är alltid roligt. Vår belöning som tränare i allsvenskan är när det finns intresse från SHL. Om det nu är så att det finns.

Fagervall är en tränare som Malmös general manager Patrik Sylvegård har bra koll på. Under sina två år i Luleå tränade Fagervall Patriks son, Emil, som numera spelar i just Malmö.

Har precis börjat prata om framtiden

Joakim Fagervall har en lång och gedigen tränarkarriär bakom sig, men debuterade som SHL-coach först 2014 då han gjorde två säsonger som huvudtränare i Luleå.

Sedan valde han att flytta till Umeå och Björklöven för att ta över som sportchef i klubben. Men redan under sin första säsong flyttade Fagervall ner i båset och blev huvudtränare. Nu är han nu inne på sitt fjärde år som tränare i Umeåklubben.

Per Kenttä säger så här om de inledande samtalen med sin huvudtränare:

– Ser man till resultaten så här långt vore det dumt att byta. Samtidigt ska vi in i en viktigare del av säsongen nu och man får väga in det också. Men jag ser ingen anledning byta för bytandes skull.

Känner du till Malmös intresse?

– Nej, du är den första som säger det till mig. Men det är inget konstigt med tanke på att Jocke gjort ett bra jobb med Björklöven.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!