”Burra” bakom Colorados seger

NEW YORK. Colorado visade musklerna och vann lördagens toppmöte mot St. Louis hemma i Denver.

– När vi spelar som vi ska är vi ett väldigt bra lag, säger målskytten Andre Burakovsky till Sportbladet efter 5–3-triumfen.

Det var ettan och tvåan i västra konferensen som drabbade samman i Pepsi Center – och det syntes.

Både Avalanche och Blues spelade högklassig hockey, gav allt de hade i varje byte och såg in i det sista till att fansen på bägge sidor fick andnöd av all dramatik.

Landeskog avgjorde i tom bur

Men till sist, efter att Gabriel Landeskog satt 5-3 i tom kasse i slutsekunderna, fick hemmalaget alltså ner regerande mästarna på knä.

– Det var riktigt starkt av oss, Blues är ett riktigt bra hockeylag, säger Andre Burakovsky när vi talar med honom efteråt.

– Men det är vi också och efter en sekvens när vi inte riktigt kommit upp i normal nivå har vi börjat spela som vi ska igen och då kan vad som helst hända.

”Burra” hade själv stor i segern, med ett snyggt mål och en assist – och frågan är om han inte touchade också pucken innan målet som Tyson Jost fick sig tillskrivet.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, kanske kom den åt mig, fortsätter den unge skåningen

– Men det kändes bra hela matchen och det har de gjort ett tag, det känns som att kedjan jag spelar i kommit igång ordentligt nu.

Oskar Sundqvist dansade, mycket elegant, in ett av St. Louis mål – efter ännu elegantare förarbete av Ryan O’Reilly.

Joakim Nygård gjorde rookie-säsongens tredje när Edmonton firade lördag genom att, aningen överraskande, köra över Arizona med 7-3 hemma i Rogers Place.

– Idag var vi målmedvetna. Jag gillade vad jag såg, säger Oilers-coachen Dave Tippett.

Oliver Ekman-Larsson gjorde ett av Coyotes-målen, på assist från Carl Söderberg. Även Niklas Hjalmarsson noterades för assist.

I Ottawa skrällde Senators med en 5-2-seger mot Calgary och keepern Marcus Högberg hörde till de stora hjältarna. Han stoppade inte mindre än 40 skott. Mikael Backlund assisterade till ett av gästernas tröstmål.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN