Sebastian Ohlsson om Björklöven: ”En skamfläck på meritlistan”

avHans Abrahamsson, Jonathan Nilsson

UMEÅ/STOCKHOLM. Mötena med Björklöven är speciella för Timrås Sebastian Ohlsson.

22-åringen har faktiskt själv spelat i klubben, men är främst förknippad med Skellefteå AIK.

– Jag vet inte om man får säga det längre, men det är klart att man hatar Löven, säger Ohlsson.

Sebastian Ohlsson var en av spelarna det sprakade lite extra om på isen i kvällens hockeyallsvenska toppmöte mellan Björklöven och Timrå.

Ohlsson visade prov på fotbollskunskaper i förspelet till Timrås 1–1-mål, där han sparkade fram pucken, och bidrog med mycket energi.

– Jag vill bidra med min styrka och det är skridskoåkningen. Jag, och vår kedja, gör en bra match. Men sista perioden ger vi oss inte chansen att vinna och slarvar alldeles för mycket, säger han efter 1–3-förlusten.

”Extra speciellt för mig”

Sebastian Ohlsson är inne på sitt andra år i Timrå, innan dess spenderade han fem år i Skellefteå. Först i juniorlaget, sedan i SHL.

Mötena med ärkerivalen Björklöven är därför något speciellt för 22-åringen från Åsele.

– Absolut. Efter åren man har spelat Skellefteå så blir det lite… jag vet inte om man får säga det längre, men det är klart att man hatar Löven. Så är det ju. Det blir extra speciellt för mig, absolut.

Det är väl enda gången det är okej att hata i idrottssammanhang, när man pratar om Skellefteå och Björklöven?

– Så är det. Hockey är känslor och det blir speciellt när man får möta sina antagonister.

Har spelat i Björklöven

Björklöven har övertygat stort i inledningen och toppar den hockeyallsvenska tabellen. Men tanken på att se Björklöven möta Skellefteå i SHL inom en snar framtid är ingenting som lockar för Ohlsson.

– Man vill ju inte Löven väl, absolut inte. Jag nöjer med att Skellefteå får möta dem på försäsongen, konstaterar Ohlsson med ett leende.

Du har ju faktiskt spelat en säsong i Björklöven, hur gick det till?

– Det stämmer, jag är född och uppvuxen i Åsele som ligger 16 mil härifrån. Jag flyttade för att gå nian här i Umeå för att ta mig in på ett hockeygymnasium. Det är svårt att bo i lilla Åsele och visa upp sig för de större klubbarna, så det var den vägen som jag gjorde att jag hamnade här.

Känns det som en liten skamfläck på meritlistan just nu, att ha spelat i Björklöven?

– Absolut.

ARTIKELN HANDLAR OM