Kämpar för comeback – med barnmat

Ted Brithén i Rögle om skadan i käket

avMattias Karlsson

Publicerad:

Rögle toppar SHL-tabellen utan en av sina allra största stjärnor.

Ted Brithén sliter för att komma tillbaka efter den otäcka käkskadan.

– Jag äter upp burkarna med barnmat vi har kvar hemma, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Det var i SHL-premiären hemma mot HV71 som Ted Brithén fick ett slagskott på käken från lagkamraten Daniel Zaar i powerplay.

Blodet rann och Ted Brithén fick omedelbart bryta matchen.

Den 28-årige centern hade brutit käken, tvingades till sjukhus och fick opereras.

”Kan inte gapa och andas”

Tre veckor har gått sedan dess och han är nu tillbaka på isen med ett specialskydd som består av en skena som går under hakan.

– Jag försöker att få i mig så mycket som möjligt för att kunna träna på hyfsat. Jag kan inte pusha mig själv för mycket, eftersom jag inte kan gapa ordentligt kan jag heller inte andas ordentligt, säger Ted Brithén till Helsingborgs Dagblad.

”Kallar det gegga”

Det blir mycket soppa och näringsdryck för att få i sig tillräcklig energi.

– Har vi exempelvis korvstroganoff med ris tar jag en stavmixer och bara kör – jag kallar det gegga, det blir småtuggor hela tiden. Mina barn äter vanlig mat nu, så jag äter upp burkarna med barnmat vi har kvar hemma också, säger Ted Brithén.

1 av 5 | Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Om rehabiliteringen fortsätter utan komplikationer är planen att han kan äta ordentligt och vara i full träning om tre veckor.

Nytt toppmöte i veckan

Rögle har öst på i SHL och toppar tabellen med fyra poäng, i lördags vann Ängelholmslaget mot tvåan Frölunda med 2–1 i Scandinavium i Göteborg.

– Vi har vunnit matcherna på ett smart sätt. Alla har hållit sig till planen, som anpassats efter motstånd och målen har kommit när vi behövt dem – nu gäller det att hålla sig kvar i ett sådant momentum så länge som möjligt, säger Ted Brithén.

Laget har fem raka segrar, innan lördagens match mot Frölunda vände Rögle underläge fyra matcher i rad.

De är obesegrade på bortaplan, enda förlusten var den med 0–1 hemma mot Oskarshamn.

Den här veckan spelar Rögle hemma mot trean Djurgården på torsdag och borta mot Växjö på lördag.

Lagets poängkung

Under försäsongen rapporterades Ted Brithén vara Rögles bästa spelare.

Mot HV71 hann han både göra 2–0 och spela fram Dennis Everberg till 4–0 och avlossa totalt fyra skott mot mål, innan skadan inträffade i den andra perioden.

De två senaste säsongerna har Ted Brithén vunnit Rögles interna poängliga – 38 poäng (tolv mål och 26 assist) på 46 matcher förra säsongen och 31 poäng (tio mål och 31 assist) på 49 matcher säsongen innan.

Poängbäst i Rögle under säsongens åtta första matcher är Kodie Curran (fyra i totala poängligan och etta i backarnas totala poängliga) på tio poäng (två mål och åtta assist) och Dennis Everberg (femma i totala poängligan och etta i totala skytteligan) på nio poäng (sex mål och tre assist).

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM