Luleås succé – vidare till semi

”Gör vår bästa match – visar på klass”

avAndreas Käck

Luleå fortsätter att imponera.

Nu är man klart för semifinal – efter totalt 4-1 i matcher mot regerande mästarna Växjö.

– Som jag ser det har vi chans att gå hela vägen, säger tränaren Thomas ”Bulan” Berglund i C More.

Kvartsfinalen mellan Luleå och Växjö blev aldrig särskilt spännande. Luleå var numret större rakt igenom och det var snarare Brendan Shinnimins alla upptåg som skapade snackisar.

Växjös kanadensiske stjärna stängdes av efter en ful crosschecking i nacken på Luleås Johan Forsberg senast och fanns därför inte med när det hela avgjordes uppe i Coop Arena på lördagen.

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Dessutom hade Växjös tidigare så fruktade förstakedja – Kris Versteeg, Pontus Holmberg och Janne Pesonen – fortsatta problem att leverera.

”Visar på klass”

I stället blev det en komfortabel 4–1-seger för Luleå efter två mål av Erik Gustafsson, ett av Petter Emanuelsson och ett av Emil Larsson.

Därmed är Luleå vidare till semi.

– Vi gör vår bästa match här i kväll och det visar på klass tycker jag. Många i laget har inte spelat slutspel förut och då är det lätt att bli nervös. Då gäller det att kanalisera nervositeten på rätt sätt och det tycker jag vi gör. Det är jag stolt över. Det är jävligt skönt att se att grabbarna klarar av det. Som jag ser det har vi chans att gå hela vägen, säger tränaren Thomas ”Bulan” Berglund i C More.

”Vi saknar edge”

För Växjös del är säsongen över.

– Vi saknar ”edge”, både försvarsmässigt och offensivt. Det är där det avgörs, säger tränaren Sam Hallam i C More.

 
GÅ 2 FÖR 1 på SHL – Läs mer här
 

ARTIKELN HANDLAR OM