Almtuna vann måstematchen – kval för Kristianstad

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Almtuna vann.
Foto: BILDBYRÅN
Almtuna vann.

Almtuna kan andas ut.

Uppsalalaget besegrade Kristianstad med 4–0 och får spela i hockeyallsvenskan nästa säsong – för Kristianstad väntar negativt kvalspel.

– Bara att hoppas att elitlicensen är i ordning, nu har spelarna gjort sitt i alla fall, säger Almtunas Tony Mårtensson efter segern.

För Kristianstad var det vinna eller nästan försvinna som gällde under onsdagskvällen. För att undvika kval var man piskat att vinna borta mot Almtuna samtidigt som hemmalaget kunde säkra en hockeyallsvensk plats vid tre poäng.

Men Skånelaget hamnade i brygga fyra minuter in i andra perioden när Gustav Nielsen satte 1–0. En ledning som växte sig större tre minuter senare när Alexander Anderberg hittade rätt.

”Lättnad för föreningen”

Almtuna kunde sedan fördubbla ledningen i tredje perioden och vann till slut med 4–0.

Segern gör att Almtuna har 59 poäng, fem poäng före Kristianstad med endast en omgång kvar att spela.

– VI har legat här nere hela året och nu blir vi klara med en match kvar. Det är en lättnad för oss spelare och hela föreningen. Bara att hoppas att elitlicensen är i ordning, nu har spelarna gjort sitt i alla fall, säger Almtunas Tony Mårtensson.

Hur har er säsong varit tycker du?

– Vi var ett tippat bottenlag och vi har liksom inte förväntat oss något annat heller om man jämför vår lönebudget med andra lag. Sjukt skönt och det var vårt mål, vi grejade det och nu firar vi lite extra i kväll.

Kristianstad blir nästjumbo och gör AIK sällskap i kvalserien till nästa säsongs upplaga av hockeyallsvenskan.

▪▪▪

I kampen om den sista platsen i slutspelsserien har Västervik satt sig i förarsätet. Borta mot Mora vann man med 3–2 och är nu ett poäng före just Mora med en omgång kvar att spela.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad: