”Mer än en gnuggare i fjärdekedjan som heter ’T-rex’”

Albin Grewe.
Albin Grewe.

Albin Grewe lämnar Djurgården för kanadensiska juniorligan.

Där vill ”T-rex” ha en större roll.

– Jag har större potential än att vara en gnuggare i fjärdekedjan som heter ’T-rex’, säger han till HockeyNews.se.

Albin Grewe blev snabbt en supporterfavorit i Djurgården med sitt fysiska spel och smeknamnet ”T-rex” myntades snabbt. Ett kul namn, men Grewe vill vara något mer på isen än en hårt tacklande spelare som får sparsamt med offensivt förtroende.

Därför lämnar den Detroit-draftade 19-åringen för OHL-laget Saginaw Spirit.

– Det var nog inte i debuten men någon match senare i SHL där jag satte in en rätt rejäl propp och direkt efter det fick jag smeknamnet ”T-rex”. Det är kul men då blir det att man ska vara den där T-rexen hela tiden och jag känner att jag har större potential än att vara en gnuggare i fjärdekedjan som heter T-rex, och det tycker Detroit också och det är därför de vill att jag ska åka över och spela i OHL, säger han till HockeyNews.se.

”Kan inte visa något”

En av anledningarna till flytten är att han vill spela JVM. Något som inte är så troligt om han skulle fortsätta i Djurgården.

– Jag kommer inte kunna visa något om jag spelar i Djurgården utan tror att jag har större chans att komma med om jag spelar i OHL och får speltid, säger han.

NHL-klubbens plan

Detroit Red Wings presenterade en tydlig utvecklingsplan för Grewe, vilket bidrog till beslutet att åka över.

– De hade kunnat sagt att ”gnugga på och sitt på bänken i Djurgårdens a-lag” men nu valde de att göra upp en riktig plan och det känns bra. När de ringde och sa att de vill att jag ska spela där och de tror att det är det som är bäst för en så litar man ändå på dem. Jag tycker att det är kul att de bryr sig så mycket.

Albin Grewe gjorde 19 matcher för Djurgården förra säsongen och stod för ett mål.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!