Supporterprofilen intar Hockeystudion

Hur mår supporterkulturen i Hockey-Sverige?

Hockeystudion bjuder in supporterprofilen Emil Nilsén, även kallad ”Dalastark”.

Det blir en diskussion om supporterskap, Leksands IF, Ulf Samuelsson och sena spelarförstärkningar innan transferfönstret stänger.

Hockeystudion är tillbaka och den här veckan gästas Tomas Ros och Hans Abrahamsson av supporterprofilen Emil Nilsén, som numera sitter i Leksands IF:s styrelse. 

Det blir givetvis en hel del supporter-snack men också om ”nya” Leksand med Ulf Samuelsson vid rodret och vad som händer under veckan till transferfönstret stänger på lördag.

Men med ”Dalastark” på plats blir det givetvis en hel del snack om supporterkultur och vilka hinder som finns för att den ska leva. 

Han kommer bland annat med fem konkreta tankar till hockeyns makthavare.

Nilsén är både positiv och negativ till hur livet för hockeysupporter är.

Bättre att ha en dialog

Bland annat tycker han att de allt hårdare säkerhetskraven runt arenorna är överdrivna: 

– Risken att som vanlig Svensson-åskådare bli utsatt för våld på idrott är minimal, den är försvinnande liten, säger Nilsén

På senare tid har supporterklubbarna i SHL och Hockeyallsvenskan bildat den så kallade Hockeyunionen för att gemensamt försöka föra en dialog med ligor och förbund.

– Förbjuder och förbjuder och förbjuder man, då kommer du få en motreaktion. Det är bättre att ha en dialog innan och det är en av de grejer som jag tror Hockeysupporterunionen kommer att få till. 


Här hittar alla avsnitt av Hockeystudion!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!