Winnipegs storstjärna stämd av tv-kock

Jeremy John Senaris var kocken som hade ansvar för Mark Scheifeles kostschema.

Men efter att han plötsligt fick sparken stämmer han nu NHL-stjärnan.

På 735 000 kronor.

Winnipeg Jets center Mark Scheifele, 26, har de senaste säsongerna vuxit ut till en av de bästa spelarna i hela NHL, och han ligger ofta med högt upp i poängligan.

Utanför isen har nu kanadensaren blivit stämd – av sin gamla kock. Det skriver kanadensiska CTV News.

Skulle hjälpa med kostupplägg

Inför säsongen 2017/18 anställde Scheifele kocken Jeremy John Senaris, som bland annat synts till i TV-programmet MasterChef Canada.

Senaris fick bland annat i uppdrag att planera NHL-spelarens kostschema. Efter säsongen var tanken att han skulle utöka sitt uppdrag hos Scheifele och slutade på sitt dåvarande jobb.

Efter bara några dagar blev Senaris kontaktad av Scheifeles agent. Anledningen var att hockeystjärnan ville omförhandla kontraktet, och inkludera ytterliga en (icke-namngiven) NHL-spelare i förhandlingen.

Stämmer stjärnan

Senaris vägrade och fick strax efter det sparken av Scheifele helt utan förvarning. Något som Senaris bedömer som en felaktig uppsägning.

Kocken väljer nu att ta saken till domstol och kräver stjärncentern på 75 000 dollar, motsvarande cirka 735 000 kronor, som ersättning för de besvär han säger sig ha åsamkats på grund av detta.

Mark Scheifele och Jeremy John Senaris.
Mark Scheifele och Jeremy John Senaris.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN