Efter beslutet – öppnar upp för regeländring

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR N
HOCKEY

IK Pantern får stanna i hockeyallsvenskan.

Ett självklart beslut enligt ordförande i Svenska Ishockeyförbundets appellationsnämnd, Lars Nylund.

Som nu öppnar upp för att reglerna ska ses över.

Den 21 juni fick IK Pantern beskedet att de tvångsnedflyttas till Hockeyettan efter att ha slarvat med papperna och skickat in dem försent.

Under fredagen kom ett nytt besked: IK Pantern beviljas elitlicens.

– Jag kan kort säga att licensnämnden fattade ett beslut på formella grunder. Då hade inte Pantern skickat in någon årsredovisning. Nu har de skickat in de. Vi har granskat och finner att de har ett eget kapital på en miljon kronor och fyller licenskraven i övrigt. Då ska de beviljas, kommenterar ordförande i Svenska Ishockeyförbundets appellationsnämnden Lars Nylund.

”Får inte ske”

Att ett lag däremot missar deadline och skickar in försent, är olyckligt enligt Nylund. Men det var ingenting som togs med i det senaste beslutet.

Nu menar han att regelverket skulle kunna ses över.

– Det är möjligt att förbundet måste se över reglerna för att vi inte ska få några upprepningar på att de skickar in redovisningen för sent. Det får inte ske. Reglerna är ju till för lagen och för sportens egna skull. Klubbarna ska snabbt testas om de får spela nästa säsong för att underlätta för planering, spelare, sponsorer. Reglerna måste följas, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM