Hockeyallsvenskan

Jättesatsning på hockey i höst – 364 maffiga bibelsidor

Av: 

Sportbladet.se

HOCKEY

Hallå där, 

Pontus Carlgren, sportchef på Sportbladet.

Ni satsar som aldrig förr på hockeybevakningen den där säsongen.

I butik 21 september.

  • SHL-bibeln ligger ute i butik sedan 9 september. Nytt för i år är att Sportbladet ger ut en hockeyallsvensk-bibel. Varför?

– Det finns ett väldigt stort engagemang ute i landet för en massa klubbar. Det har vi kunnat konstatera inte minst genom Emil Karlsson Lagnelius allas PLUS-artiklar under året. Därför gör vi en stor satsning här med både egen BIBEL OCH ett managerspel, även det helt nytt.

I butik tills 1 oktober.

  • Hur många bibelsidor blir det då totalt på hockey?

– SHL-bibeln omfattar 164 sidor. Den Hockeyallsvenska-bibeln finns att köpa den 21 september och är på 100 sidor. Dessutom kommer en fullmatad NHL-bibel 26 oktober, signerad Per Bjurman, Jonathan Ekeliw och redaktionens alla övriga NHL-älskare. Totalt 364 nördiga hockeysidor i höst.

  • Hur kommer Sportbladet att bevaka och satsa på SDHL?

– Vi gör också en ny specialsatsning på SDHL inför säsongen. Jag tycker det känns roligare och bättre att göra satsningar med fokus, i stället för att lägga på några sidor i "SHL-bibeln". Det var huvudgreppet i Sportbladets pappersutgåva 7 september, med reportage, analyser, listor, guider, krönika och plusbetyg. Det är en serie på stark uppgång, som vi har haft bästa och mest seriösa bevakningen på senaste åren, men vi känner inte att det finns tillräckligt publik- och supporterintresse för en egen bibel än så länge. Givetvis går allt material att hitta även på sajten.

Sportbladets SDHL-satsning 7 september.

  • Har du något extra tips om innehållet som läsarna inte får missa?

– I SHL-bibeln får man absolut inte missa listan med "Sveriges största makthavare" och sen har fotograferna Anders Deros och Ola Axman tagit fantastiska bilder på 16 SHL-profiler som målar in sig själva i en vägg. 

– Den Hockeyallsvenska-bibeln är något helt nytt, som aldrig tidigare gjorts. Vi tror mycket på produkten, det finns många klassiska lag i årets upplaga som fansen vill läsa om. Och jag kan lova att den blir lika nördig som våra andra biblar.

  • Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Vi har en stor middag bokad i vinter för alla vinnare i Sportbladets interna managerligor. Jag hoppas på en plats där, jag har några chanser till på mig.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan

SHL Svenska hockeyligan

SDHL Svenska damhockeyligan

Ishockey