Forsberg: ”En av våra bästa matcher”

avPer Bjurman

Foto: USA TODAY Network / Sipa USA
Filip Forsberg.

NEW YORK. Nashville Predators är på väg mot något riktigt stort...

De såg fruktansvärt bra ut i söndagens tredje playoff-duell mot St. Louis och de hade vunnit med betydligt större siffror än 3-1 om inte Blues-keepern Jake Allen spelat som en demon.

– Ja, det var en av våra bästa, mest stabila  slutspelsmatcher hittills. Vi hade ett jäkla bett i allting vi gjorde,  säger Filip Forsberg till Sportbladet.

Kan ha något stort på gång, borde det kanske stå i den första raden i ingressen.

I hockey är verkligen inget givet.
Det fick alla som såg andra perioden i det tredje slutspelsmötet mellan Nashville Predators och St. Louis Blues i Bridgestone Arena under söndagen en eftertrycklig påminnelse om.

Då spelade hemmalaget nämligen ut sin hårdföra rival i kampen om  en plats i den västra konferensfinalen,  radade upp chanser som låtskrivarna i hemstaden radar upp country-hits och hade när sju minuter återstod ledningen med 15-0 (!) i skott – bara i mittperioden alltså. 

– Det var en väldigt bra period, jag får nog lov att hålla med om att vi spelade ut dem, säger Filip Forsberg när vi når honom efter slutsignalen. 

”En av våra bästa matcher”

Men vad hände?

När gästerna väl fick iväg sitt första skott, avlossat av Alex Steen,  gick det in...

– Ja, det är ett bra lag och det behövs inte mer än en chans för att de ska komma in i matcherna, fortsätter Filip.

– Men vi blev inte frustrerade för det. Vi kände att vi hade spelat väldigt bra innan och att det skulle ge resultat om vi bara fortsatte likadant.

Det syntes. Blues fick lite momentum av sin reducering och jagade bra under första delen av slutakten , men sedan tog Predators över igen och dödade slutligen showen när Roman Josi efter en flera minuter lång monsterforcering i St. Louis-zonen dammade in 3-1.

– Vi hann ha tre kedjor på isen utan att pucken lämnade deras zon. Först var det min och Ryan Johansens och Viktor Arvidssons, sedan den Mike Fisher leder och slutligen Colton Sissons-linan. Det är väldigt skönt när en sådan attack slutar med att det blir mål, säger ”Flipper”, som liksom landsmannen Mattias Ekholm stod för en assist. 

– Men jag tycker överhuvudtaget vi spelade väldigt stabilt idag. Det var absolut en av våra bästa slutspelsmatcher hittills. Vi hade ett jäkla bett i allting vi gjorde.

”Kommer bli tufft”

Nästa match i serien spelas natten till onsdag. Då kan Predators skaffa sig slagläge.

Men Filip Forsberg och hans kompisar i Music City tar inte ut något i förskott.

– Absolut inte. Blues är som sagt väldigt bra och kommer vara redo nästa gång. Det måste vi också vara. Det kommer bli tufft.

ARTIKELN HANDLAR OM