HV-spelarna: Vi vill vinna för honom

HOCKEY

 JÖNKÖPING. HV71 vann första finalen och har kopplat ett minigrepp om guldet.

Då tillägnade spelarna segern till den skadade lagkaptenen Chris Abbott.
– Självklart vill man spela lite extra för honom, säger backen Kristofer Berglund.

Foto: Bildbyrån/TT

HV71 vann den första finalen mot Brynäs med 5-2, men en som inte kunde vara med på isen var lagkaptenen Chris Abbott, 33, som efter en strulig säsong skadade sig på träningen i tisdags. Efteråt konstaterades att han skadat en nackkota och att han inte kommer till spel något under den här finalserien.

– Självklart vill man spela lite extra för honom. Man känner för honom. Det känns förjäkligt att det blir som det blir för honom. Vi vill vinna för honom, och för hela laget, säger Kristofer Berglund.

Christoffer Persson:

– Han är vår kapten och det klart att vi gärna hade haft med honom på resan, men nu stöttar han oss från sidan, men det klart vi ska kämpa lite extra för honom så han får lyfta bucklan. Vi har sagt det inom gruppen att vi ska försöka lösa det där SM-guldet till honom, säger Persson.

Glad för lagkamraterna

Abbott, som var i omklädningsrummet, spricker upp i ett leende när han får höra vad lagkamraterna sagt.

– Det får mig att känna mig som en del av lagt, och det vet jag att jag är, men jag vill bara se till att jag inte blir ett störningsmoment för någon. Jag försöker stötta så gott jag kan. Men nu ska jag tillbaka till sjukhuset, det lät mig åka iväg några timmar, säger Abbott.

Zoomades in – jubel utbröt

Du bor kvar på sjukhuset?
– Ja, jag är kvar. Det är det mest bekväma, och enklaste, för mig just nu, säger kanadensaren.

Under den första finalen zoomades Abbott in på jumbotronen och fick ta emot ett stort jubel från HV-fansen i Kinnarps Arena.
– Jag här bara glad att vara här och kunna uppleva det. Det är kanon, säger Abbott.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71