Brynäs miljonvinst: ”Enormt stolt”

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Brynäs går plus för första gången på tre år.
HOCKEY

Det var inte bara på isen Brynäs hade en lyckad säsong.

Nu visar klubben ett plusresultat för första gången på tre år.

– All personal har verkligen arbetat hårt och jag är enormt stolt och tacksam för personalens engagemang, säger klubbdirektören Johan Stark i ett pressmeddelande.

Ett gigantiskt antiklimax och en stor besvikelse var den omedelbara känslan bland Brynässpelarna efter förlusten i sudden death mot HV71 i den sjunde och avgörande SM-finalen i våras.

Men med lite distans kan klubben stoltsera med en fin säsong, den bästa sedan SM-guldet 2012.

Och nu visar det sig att de sportsliga framgångarna har gett ordentligt klirr i kassan.

”Viktigt för organisationen”

Föreningen kan presentera ett positivt resultat för koncernen på 10,9 miljoner kronor före skatt – en förbättring på 19 miljoner jämfört med förra året.

– Det är ett starkt resultat och viktigt för organisationen. Resultatet är en effekt av främst ett långt slutspel för vårt herrlag och ett väl genomfört besparingsprogram av hela organisationen, säger Johan Stark som dock poängterar att det finns områden som kan och behöver förbättras.

Publikintäkterna under budget

Främst är det bristande publikintäkter under grundserien som ligger bakom den största negativa avvikelsen.

– Där nådde vi inte budget. Utifrån detta kommer vi nu arbeta vidare inom organisationen med hög kostnadsmedvetenhet men samtidigt våga fatta modiga beslut.

Bokslutet för koncernens verksamhetsår 2016/2017 redovisar, enligt klubbens pressmeddelande, ett eget kapital på 14,9 miljoner kronor, varav moderföreningen Brynäs uppges stå för 13,2 miljoner.

ARTIKELN HANDLAR OM