AHL-stjärna klar för Malmö

HOCKEY

Malmö har gjort klart med en ersättare för centern Ilari Filppula.

Klubben har gjort klart med amerikanen Andy Miele, 29, som öst in poäng i AHL de senaste säsongerna.

– Jag är exalterad över att komma till Redhawks. Jag har fått en väldigt bra bild av klubben, säger Miele till klubbens hemsida.

Foto: TT
Miele i Phoenix-tröjan.

Andy Miele kommer närmast från spel i Philadelphia Flyers organisation, och spel i AHL-klubben Lehigh Valley Phantoms. De senaste tre säsongerna har han gjort nästan 200 poäng under grundserien i AHL (70, 62 och 57 poäng).

– Vi har hittat den center som vi tror kommer att kunna axla rollen som förstacenter för oss till den kommande säsongen. Andy är snabb, teknisk och har en fin blick för spelet. En toppspelare i SHL och vi är glada över att han väljer spel hos oss, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Spelat NHL för Phoenix

Miele har också NHL-erfarenhet. Han har spelat sammanlagt 15 matcher för Phoenix Coyotes , men aldrig riktigt kunnat etablera sig i ligan.

– Jag är exalterad över att komma till Redhawks. Jag har fått en väldigt bra bild av klubben, bl a när jag talat med Rhett Rakhshani, som pratat väldigt väl om laget och hela organisationen runt spelartruppen. Jag tror att det kommer att bli väldigt bra och det ska bli kul att vara en "rödhök" igen, något jag var under mina collegeår, säger Andy Miele till Malmös hemsida.

Miele kommer ansluta till Malmös trupp i slutet av sommaren. Han har skrivit ett kontrakt på 1+1 år.

Spelstopp fredag.

Bli hockey-VM:s bästa coach. Skapa ditt lag och utmana vännerna i vårt dreamteam-managerspel här!

ARTIKELN HANDLAR OM