Svenska schweizarna: ”Tre Kronor är favorit”

Men de varnar också för spelare som kan sänka Sverige: ”Riktigt, riktigt bra”

Foto: BILDBYRÅN
Robert Nilsson.
HOCKEY

KÖLN. Schweiz väntar i kvartsfinal.

Och enligt två svenskar med bra koll på Schweiz är Tre Kronor klar favorit: 

– Visst kan Schweiz skrälla, men ser man till de backar som vi har så ska det inte gå, säger svenska Zürichspelaren Robert Nilsson till Sportbladet. 

Två svenskar som har riktigt bra koll på schweiziska laget är Zürich stjärnforwarden Robert Nilsson och hans tränare Lasse Johansson, tidigare sportchef i Skellefteå.

Både Nilsson och Johansson håller Tre Kronor som favorit i kvartsfinalen:  

– Nog ska Sverige vara favoriter, men Schweiz har en riktig bra målvakt i (Leonardo) Genoni. Han är riktigt, riktigt bra, säger Lasse Johansson och fortsätter: 

– Schweiz spelar en defensiv hockey, väldigt tillbakadraget. Sett till laguppställningen måste man säga att Schweiz har överpresterat så här långt.

Bara en spelare från NHL i laget

Hur ska Tre kronor spela mot Schweiz?

– De måste spela med fart, komma med fart och attackera mål och vara starka framför mål. Vinna kamperna framför målet, säger Johansson. 

Schweiz har bara en NHL-spelare i truppen, 20-årige Floridaforwarden Denis Malgin, jämfört med Tre Kronors 19 stycken. 

– Schweiz har många offensivt skickliga spelare i ligan. Och de har valt att enbart plocka spelare från Schweiz och spela ihop laget. 

Trots avsaknaden av spelare från världens bästa liga har Schweiz imponerat under turneringen och slutar tvåa i sin grupp efter Kanada. 

– Lite överraskande att de fått ihop laget så bra och att de slutade tvåa i gruppen. Visst kan de skrälla, men ser man till de backar som vi har så ska det inte gå, säger Nilsson 

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor

Schweiz

NHL