Ölund suddenhjälte för Brynäs

avErik Karlsson, Hans Abrahamsson

GÄVLE/STOCKHOLM. Utlånad till allsvenskan och flera matcher i U20-laget under säsongen.

Men under slutspelet har Brynäs Linus Ölund, 19, växt till en guldjoker. I dag utjämnade han finalserien mot HV71 i en suddenrysare.

– Det var vår tur att vinna i dag, säger han i C More.

Det var som att all uppdämd finalenergi från en fullsatt Gavlerinken rann rakt ner i hemmalagets skridskor när den andra finalen drog igång. 

Redan efter 1,49 satte Juuso Ikonen 1–0 och sedan fortsatte Brynäs att skölja över HV71. När perioden var över summerades skottstatistiken till 14–2. 

– Vi var nog inte riktigt beredda, vi snackade om det innan men vi var inte redo. Nu måste vi ta oss i kragen. Dåligt, konstaterade Christoffer Persson i C More i periodpausen. 

”Borde haft större siffror”

HV skapade visserligen ett par chanser i mellanakten men spelmönstret var detsamma, dock utan mål. 

– Vi borde haft större siffror, men vi har 1–0 och det är bara att gilla läget, sa Thomas ”Bulan” Berglund i C More inför tredje perioden. 

Och han behövde bara vänta 1,50 på utdelning. Marc Zanetti sköt från blå och Juuso Ikonen kunde styra in sitt andra för kvällen. 

Men svaret kom fort. Andreas Borgman slog en fenomenal passning till Martin Thörnberg som fri med Sandström och reducerade. Och den rutinerade målskytten var inte färdig där. 

Genombrottsman hjälte

Med 1,41 kvar att spela kvitterade han med ett skott som en aning oväntat passerade Felix Sandström. 

– Jag ser det som en målvaktstavla i det läget, säger Sanny Lindström. 

Men Brynäs lyckades samla sig. Drygt tre minuter in i sudden kunde 19-årige Linus Ölund avgöra med ett rappt avslut i taket.

– Den satt bra, skönt att vi vann den här matchen.

– Vi sa bara att vi skulle ut och våga, det var vår tur att vinna i dag, säger hjälten i C More efter femte målet i slutspelet:

– Det var inget man tänkte att man skulle göra innan säsongen, men det flyter på, vi har ett jädra bra lag och alla kan göra mål.

”Mycket bättre än oss i dag”

HV-tränaren Johan Lindbom var, precis som senast, missnöjd med insatsen.

– Brynäs vinner rättvist, de var mycket bättre än oss i dag, säger Johan Lindbom och fick medhåll av ”Bulan”:

– Inte alltid som bästa laget vinner men nu blev det så ändå.

ARTIKELN HANDLAR OM