Rangers bröt dystra hemmasviten

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK.  Efter sex raka playoff-förluster  hemma i Madison Square Garden fick New York Rangers i natt nog, samlade sig till en riktigt inspirerad insats och kvitterade serien mot Montreal Canadiens.

– Vi behövde det allra bästa från alla i den här matchen och det fick vi, säger Henrik Lundqvist till Sportbladet efter 2-1-segern.

1 av 2 | Foto: BRUCE BENNETT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Jesper Fast jublar

Nej, faktum är att New York Rangers inför den fjärde ronden mot Montreal Canadiens i natt inte hade vunnit en slutspelsmatch i sin ärevördiga hemmarink  sedan första mötet med Tampa i konferensfinalen för två år sedan – och efter den håglösa, opassionerade insatsen i söndags var det mycket lite som talade för att de skulle mäkta med att bryta den dystra sviten.

Men faktiskt:

”Blueshirts” kom ut som ett helt annat lag, sprakade av energi och hunger och lyckades tvinga fram en 2-1-seger.
Därmed är serien mot den mest anrika av alla NHL-klubbar utjämnad och står nu 2-2.

– Ja, det var annat idag. Vi behövde det allra bästa från alla i den här matchen och det fick vi, säger Henrik Lundqvist när vi möter honom i omklädningsrummet efteråt.

Jesper Fast spräckte nollan

– Vi satte fart redan i första bytet, hade den energi som krävdes och spelade som vi måste mot Cabnadiens. Vi satte press på dem, fick ner pucken i deras zon, sköt mer och skapade fler  chanser. Kul att se, det har ju inte riktigt gått vår väg här hemma de senaste två åren, 

Svenske krigaren Jesper Fast spräckte Carey Price nolla i mitten av första perioden. Sedan kunde gästerna visserligen utnyttja ett fatalt misstag av Rangers backar – tidvis fortfarande mer än lovligt svajiga  – och kvittera, men i början av andra fixade Rick Nash ny hemmaledning.
Som stod sig matchen ut – trots svettig Montreal-press, framförallt i slutminuterna.

”Åker dit för att ta ledningen”

– Jag tycker vi spelade bra även i tredje, men eftersom  vi bara hade enmålsledning förstod vi att det skulle komma i en push och det gjorde de, fortsätter ”Henke”.

– Det var nära, bland annat hade ju Shea Weber en kanon i stolpen. Men tack och lov hade vi studsarna med oss och jag tycker vi förtjänade det, som vi spelade ikväll.

Nu fortsätter den knallhårda duellen i Bell Centre i Montreal natten till fredag.

– Det blir tufft, Canadiens är bra, men vi åker förstås dit för att ta ledningen, gör den svenske målvaktsstjärnan klart.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

Följ Sportbladet på Instagram
Följ Sportbladet på Instagram
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!