Kutjerov med galen assist i Tampas seger: ”Världsklass”

NEW YORK. Som om det inte vore nog med hur bra regerande mästarna redan är verkar det som att superstjärnan Nikita Kutjerov hittat Stanley Cup-formen också.

Han stod såväl för mål som hela slutspelets kanske snyggaste assist när Tampa i natt vann den oväntat snälla öppningsmatchen i serien mot Florida.

– Det var absolut världsklass, jag kan bara skaka på huvudet, säger Corey Perry efter 4-1-triumfen

Det var i slutet av andra perioden i det första Florida-derbyt i Sunrise strax väster om Fort Lauderdale Nikita Kutjerov kreerade sitt lilla konstverk.

Han ryckte åt sig pucken i egen zon och flög iväg över isen. Efter att ha passerat blålinjen fintade han provocerande enkelt bort backstjärnan Aaron Ekblad, kom helt fri mot landsmannen Sergej Bobrovsky och skulle precis skjuta. Då slog han istället, mitt i skäret, en helt överraskande diagonalpassning till Corey Perry, som bara hade att panga in pucken i tom kasse.

– Det såg lätt ut och jag har alltid sagt samma sak om ”Kuch”. Han vet vad motståndarna ska göra innan de själva vet det, jublar coachen Jon Cooper.

Corey Perry jublar han också. 

– Ja, det där var världsklass. Jag kan bara skaka på huvudet, han är verkligen en Hall of Fame-spelare.

Med det målet kvitterade Perry den 1-0-ledning Panthers hade skaffat sig i inledningsperioden. Sedan tog Tampa över och vann den märkligt snälla och tama matchen med 4-1 – utan att direkt förta sig.

– Men jag är nöjd med vår insats. Det var de små saker som avgjorde och de är så bra på just de små sakerna, det är därför de har vunnit två raka mästerskap. Men vi lär os varje kväll och kommer vara bättre nästa gång, säger Florida-coachen Andrew Brunette.

Victor Hedman assisterade till ett powerplay-mål i tredje perioden, inprickat av vem om inte den hete Kutjerov.

Andra matchen i serien avgörs natten till fredag.

Tampa Bay vann det första mötet mot Florida.
Tampa Bay vann det första mötet mot Florida.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!