Tampa Bay slog ut Toronto efter game 7 – marddrömssviten intakt

NEW YORK. Det här var året när allt skulle bli annorlunda och Maple Leafs för första gången sedan 2004 ta sig förbi slutspelets förstarunda.

Men nä.

Trots att Auston Matthew, William Nylander och de andra stjärnorna spelade riktigt bra slutade ännu en säsong i sorg och bedrövelse.

– Jag är otroligt less på att känna så här, säger Mitch Marner med tårar i ögonen efter den avslutande 2-1-förlusten mot Tampa.

Det har spelats många stora hockeymatcher i Toronto de senaste åren, men ingen som hela miljonstaden sett fram emot med samma febriga förväntan som nattens Game 7 mellan Maple Leafs och regerande mästarna Tampa Bay Lightning.

Eftersom de spektakulära stjärnor som utgör klubbens moderna ryggrad för första gången spelat riktigt bra slutspelshockey den här våren vågade de hårt prövade fansen hoppas att de skulle vinna första slutspelsserien på arton år.

Men det slutade alltså med att alla fick sina hjärtan krossade igen.

Den här förlusten svider mer än alla andra

Auston Matthews & co stod för en bitvis lysande insats även i natt, men regerande mästarna vet fortfarande mer om hur man gör för att vinna.

– Ja, vi fick mer respekt under handskakningen än tidigare men vi håller inte på med det här för att få respekt. Vi håller på för att vinna, suckar coachen Sheldon Keefe.

– Den här förlusten svider mer än alla andra eftersom vi kom så nära.

Spelarna håller med.

Mitch Marner, som definitivt stått för karriärens bästa slutspelsmatcher de gångna två vårveckorna, kan knappt hålla tillbaka tårarna när han möter media.

– Jag är otroligt less på att känna så här. Det kommer att göra ont länge.

William Nylander har också haft ett mycket lyckat slutspel och skulle tveklöst vara en förstärkning i Tre Kronors VM-trupp, så Johan Garpenlöv borde definitivt ringa och höra efter om han vill spela vidare.

Målvakten Jack Campbell och John Tavares tröstar varandra efter uttåget.
Målvakten Jack Campbell och John Tavares tröstar varandra efter uttåget.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!