Nye tränaren fick igång kritiserade Elias Pettersson

NEW YORK. Inatt sjöng de om Bruce Boudreau i Vancouver.

För jodå, som alltid när han tar över krisande lag vann Canucks mot LA Kings – med hela 4-0.

– Ja, det kändes rätt bra idag, säger en uppenbart revitaliserad Elias Pettersson.

”Bruce, there it is”, löd texten i sången som fansen i Rogers Arena i slutet av holmgången mot Los Angeles sjöng om och om igen.

Viss skillnad mot i lördags det, när hela hallen buade unisont efter en brutal 4-1-förlust mot Pittsburgh.

Väckte laget

Men sedan dess har åtskilligt hunnit hända i den hockeytokiga metropolen på Kanadas Stillahavskust. Såväl general managern Jim Benning som coachen Travis Green har avskedats – och i nattens match stod Greens ersättare Bruce Boudreau i båset.

Då gick det som det brukar när han tar över lag i kris:

Canucks gjorde en av sina bättre matcher på hela säsongen och slog LA Kings med 4-0.

– Jag var lite nervös för ”Bruce” låter så snarlikt ”buuuu”, skojar den nye coachen efteråt.

– Men det här gick ju bra, trots att jag inte hade full koll på vilka som var inne på isen hela tiden. Dessbättre fick jag god hjälp av mina medarbetare.

Elias börja hitta formen

Elias Pettersson, som haft så tungt den här säsongen, gjorde inga mål – trots att han tilldömdes straff i slutet av andra perioden – men såg piggare ut än på länge och noterades för en assist.

– Jag vill tacka Jim och Travis. Jim var den som såg till att min stora dröm förverkligades genom att han draftade mig och Travis har varit min första coach i NHL och jag önskar dem all lycka i fortsättningen, säger han när han möter media efteråt.

– Men ja, det kändes rätt bra idag, trots att jag vet att jag har betydligt mer i mig. Bruce vill att vi ska spela mer aggressivt och vi gjorde ett bra jobb på den punkten. Om jag tror att det här kan bli vändningen för mig? Ja, kanske. Jag har försökt vända på den här säsongen varje match och det är bara att försöka tänka positivt nu.

Alex Edler, som ju spelade femton säsonger i Vancouver innan han i somras skrev på för LA Kings, återvände i och med nattens match för första gången till Roger Arena – och förärades en hjärtlig hyllning av sina gamla fans.

– Det var emotionellt. Det här är en fantastisk stad och en fantastisk arena, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!