Edvin Olofssons succédebut – nollade Björklöven

Ett segertippat Björklöven på bortaplan.

Då höll Västerviks målvakt Edvin Olofsson, 23, sin första nolla i hockeyallsvenskan.

– Det kan inte bli mycket bättre. Vi krigar som djur i dag, säger han till C More efter 1–0-segern.

Björklöven har bjudit på målfyrverkeri i inledningen av hockeyallsvenskan. Hela 10–2 borta mot Södertälje i premiären följdes upp av 6–3 hemma mot Kristianstad i onsdags.

Men de som besökte Winpos arena i Umeå på nytt under fredagen i hopp om en ny målfest blev besvikna. Hemmalaget nollades av Västervik där målvakten Edvin Olofsson räddade samtliga 33 skott han fick mot sig.

Höll första nollan

23-åringen var andremålvakt i AIK förra säsongen och gjorde i kväll sin första match för Västervik.

– Fantastiskt skönt. Första nollan för mig, säger han till C More

Nyförvärvet Skyler KcKenzie gjorde matchens enda mål halvvägs in i andra perioden. Björklöven tryckte på för en kvittering i slutet, men Västerviks back Hugo Gabrielsson täckte till och med skott med ansiktet för att bärga tre poäng.

Fick jätteläge – sköt av klubban

Symptomatiskt för ”Lövens” match var att Olle Liss sköt av sin klubba när han fick ett gyllene kvitteringsläge med 21 sekunder kvar.

Efter slutsignalen var det heta känslor mellan lagen, med några hårda ordväxlingar mellan spelarbåsen. Senast Västervik vann borta i Umeå var 2017.

– Vi har ingen effektivitet naturligtvis. Vi släpper ett mål, då ska vi vinna matchen med tanke på det vi skapar, säger Björklövens tränare Hans Wallson till C More.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!