Frölunda tog segern – med tre sekunder kvar

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYR N
HOCKEY

GÖTEBORG. Krisartad inledning och på väg mot ytterligare en poängförlust.
Men med tre sekunder kvar avgjorde Mats Rosseli Olsen, 26.

– Vi vet att vi blir svåra att slå när spelar så bra som vi kan göra, säger norrmannen efter 4-3 mot Luleå.

Topptippade inför säsongen, men Frölunda har fått en tung start med bara en seger efter full tid. Efter övertidsförlusten mot Luleå i torsdag var det i stället krisrubrikerna som toppade.
I ”returmötet” med Luleå såg det ut att sluta med ytterligare en förlängning. Då, med bara tre sekunder kvar av den tredje perioden, sköt Mats Rosseli Olsen in segermålet.

– Det känns bra. Det är lördag, vi vinner och jag avgör med tre sekunder kvar, säger han med ett leende.

Frölundas säsongsinledning har lämnat mycket att önska, dels resultatmässigt, men också spelmässigt. Roger Rönnberg menade efter matchen att spelarna påverkats av snacket.

– Stundtals börjar vi göra rätt saker nu, men jag tycker spelarna är lite för lättpåverkade av resultat och en skral poängskörd i tidigare matcher. Det syntes att det var ett ok på killarnas axlar i dag, säger han.

Håller inte med

Rosseli Olsen håller inte med.

– Nja, jag vet inte. Några av killarna kanske har känt så? Men för mig har det känts som att vi vet att vi blir svåra att slå när vi kommer upp i prestation och spelar så bra som vi vet att vi kan. Vi är inte nöjda spelmässigt, det är inte 100 procent. Men det är ju i mars vi ska vara som bäst.

8 337 skippade VM-kvalet i fotboll, och jublade som om det var en slutspelsseger när Rosseli Olsen avgjorde. Segern betydde mycket för både fans och Rönnberg. Och gav rejält med självförtroende, efter att hemmalaget tre gånger om tappat ledningen ,men ändå till slut avgjort.

– Ja, det gör det ju ännu starkare att vi kommer tillbaka och inte låter deras kvitteringar knäcka oss. Vi har haft tuffa matcher tidigare, som Färjestad och Växjö borta, och det har känts som att det studsat emot oss lite. Det är inte långt ifrån att vi fått det med oss i stället, och då hade vi varit jättenöjda i stället. För oss har det inte känts dåligt, vi har tittat mer på prestationen och varit ganska nöjda, säger Rosseli Olsen.

ARTIKELN HANDLAR OM