Brynäs dumpar Danny Kristo

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN

Brynäs värvade Danny Kristo från KHL-laget Dinamo Riga.

Men efter tio mållösa matcher dumpar nu klubben amerikanen.

– Vi kände att vi hade kommit till vägs ände, säger tillförordnade sportchefen Andreas Dackell i ett pressmeddelande.

När Brynäs värvade Danny Kristo från KHL-laget Dinamo Riga var förhoppningarna höga.

– Kristo är en spelare med god spelförståelse och hans främsta styrka är hans snabba skridskoåkning samt att också ha förmågan att komma till kvicka avslut. Vår bedömning är att han kommer att passa bra in i vårt spel och kunna bidra till att vara ett starkt hot i anfallszon för våra motståndare, sa Brynäs sportchef Stefan Bengtzén då.

Men sedan dess har Brynäs haft det tungt och Stefan Bengtzén själv har fått sparken. Danny Kristo har gjort fyra assist på tio matcher och nu kickar nya tillförordnade sportchefen ut honom.

”Kommer självklart ersätta honom”

– Vi har haft kontinuerliga utvärderingar med tränarstaben, och nu kände vi att vi hade kommit till vägs ände. Jag satt i ett möte med Danny under kvällen och förklarade att vi inte upplever att vi har fått ut det vi vill av honom och behöver göra en förändring. Han tog det bra och förstod situationen, säger Dackell som redan spanar efter en ersättare.

– Vi kommer självklart att ersätta honom. Sedan ska vi vara oerhört noggranna med vad vi plockar in. Vi behöver en spetsig forward och då lär vi veta vad vi får så att vi inte gör något förhastat.

Publicerad: