Senators hoppas kunna para ihop Kovalev och Heatley

HOCKEY

”En får spela till höger, den andra till vänster”

På tisdagen presenterade Ottawa Senators nyförvärvet Alex Kovalev, 36, inför fans och media.

Nu säger klubbens general manager Bryan Murray att Ottawa hoppas kunna behålla Dany Heatley och placera denne i samma kedja som nye ryss-stjärnan.

Foto: AP
Alex Kovalev.

Kovalev skrev ett tvåårskontrakt med Senators värt 10 miljoner dollar den 6 juli. På tisdagen fick ryssen paradera framför fans och media i sin nya matchtröja med nummer 27 på ryggen, och nu hoppas klubbledningen att Dany Heatley stannar. I så fall skulle spelarna kunna ingå i samma kedja.

– Jag ser inget problem i att ha båda spelarna i laget. Och kanske i samma kedja, den ena till höger, den andra till vänster, säger Senators GM Bryan Murray till AP.

Ingen Oilers-deal

Men inget är klart gällande Heatley och dennes framtid. Spelaren begärde tidigare i somras att klubben skulle trada honom. Detta efter minskad istid och gnissel med nye tränaren Cory Clouston.

I början av månaden spekulerades det i att Heatley kunde komma att flytta till Edmonton Oilers i utbyte mot tre spelare. Av den affären blev dock intet.

Dissade Alfredsson

Senators vill ha kvar sin stjärnforward och lagkaptenen Daniel Alfredsson är en av personerna som försökt kontakta den missnöjde Heatley om att ändra sig. Men enligt AP ska spelaren inte ens ha ringt tillbaka till svensken.

Kovalev har nu indirekt blivit inblandad i striden om Heatleys framtid och ryssen hoppas klubben lyckas i sin kamp om att få behålla spelaren.

– Det är upp till er (Senators klubbledning). Om ni ser till att han får det lite bekvämare och blir nöjd igen stannar han säkert...

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL