Hockey

Utklassning Färjestad

Av: 

AnnaMaria Jansson

HOCKEY

2-0 på två minuter.

6-0 på 36 minuter.

Och 8-1 efter full tid.

Så ser en äkta utklassning ut.

Foto: Scanpix

Äras den som äras bör. Man måste säga att det var en bedrift av Johan "Honken" Holmqvist att inte byta förrän efter sex mål.

Förutom det fanns det inte mycket gott att säga om Frölunda efter kvällens möte, eller kanske ska det snarare beskrivas som överkörning, med Färjestad.

Bortalaget Frölunda fick en riktigt usel start. Lars Eller missade en bra chans efter trettio sekunder och istället gjorde Jesper Mattson 1-0 efter en minut. Sedan satte Arto Laatikanen 2-0 efter ytterilgare en minut och Frölunda såg chockade ut.

Svårt att komma in

Efter det kom de liksom aldrig tillbaka in i matchen. Istället tog planens gigant Rickard Wallin det vidare genom att sätta 3-0. Och så rullade det på.

Ända till 8-1.

– Så blir det ibland, vi ska inte överanalysera. Vi kommer in lite fel, det går inte ens en minut innan första målet. Sen hade vi hade behövt sätta några av de chanser vi ändå hade, särskilt i andra perioden, säger Frölundas tränare Ulf Dahlén, som trots allt kunde se vissa ljuspunkter.

– Jag tycker ändå att vi spelar rätt bra i den tredje perioden, farm till det sista när vi tar några dumma utvisningar. Men man ska inte stirra sig blind på statistik. Vi tar med oss den sista perioden och nu har vi bra utmaningar framför oss, säger han till Kanal Plus.

"Underbart"

En av matchens bästa spelare var utan tvekan Rickard Wallin, tvåmålsskytt som självklart var nöjd.

– Underbart att kunna bjuda publiken på en sån här match. Det var en bra kväll i dag, det var kul att lira, konstaterade han.

Segern innebar att Färjestad klättrade till andra plats i tabellen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

✓ Tabeller & statistik
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!