SHL Svenska hockeyligan

Luleå blickar bara uppåt

Av: 

Daniel Sjöberg

HOCKEY

”Jäkligt skönt”

Rögle kommer allt närmare kvalserien.

Luleå slipper den definitivt.

Efter 6–1 mot Rögle är det blickarna uppåt som gäller.

– Jäkligt skönt naturligtvis, säger tränaren Roger Kyrö till PPV.

Foto: Alf Lindbergh

Inter för att Luleå haft några tankar på kvalserien på sista tiden, men nu är det alltså helt klart att laget inte hotas av det nedersta strecket. Efter segern så skiljer 16 poäng ner med 15 poäng kvar att spela om och nu är det en så bra slutspelsplats som möjilgt som gäller för det nederlagstippade gänget.

– Det siktar vi på. Tycker att vi genomför den här machen på ett bra sätt, säger Roger Kyrö.

Rögle nära kval

Luleå avgjorde definitivt när Martin Chabada gjorde 4–1 i mitten av den andra perioden och sedan orkade aldrig gästerna resa sig och om Luleå blickar uppåt och fullständigt struntar i kvalserien är det betydligt tuffare för Rögle som kommer allt närmare just den där kvalserien.

– Vi blir lite ängsliga. Vi är lite rädda tror jag. I perioder har vi tålamod och skapar lite chanser. När vi inte gör mål så blir vi ängsliga, säger tränaren Peter Johansson till PPV.

Nu måste Rögle hitta självförtroendet inför avslutningen. Det behöver inte Luleå göra. De har redan hittat det de letar efter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

✓ Tabeller & statistik
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan