Hockeyallsvenskan

”Inte rädda för någon”

Av: 

Malin Wahlberg

HOCKEY

Kvalserien nästa – då varnar AIK motståndarna: ”Vi har lika stor chans på Elitserien som alla andra”

KLARA AIK jublar efter att ha säkrat en plats i kvalserien.
KLARA AIK jublar efter att ha säkrat en plats i kvalserien.

AIK är klara för kvalserien.

Och redo för att utmana elitserielagen.

– Det finns ingen rädsla, säger tillförordnade lagkaptenen David Engblom.

Glädjebesked nummer ett: AIK är med största sannolikhet klara för kvalserien efter 3–2 mot Almtuna.

Glädjebesked nummer två: Landslagsbacken Dick Tärnström är på väg tillbaka och tränar på is nästa vecka.

– Det är för tidigt att säga när jag kan spela, men det känns okej. Jag väntar bara in mitt specialskydd nu, säger Tärnström som fick se matchen från läktaren.

– Det var lite nervöst och annorlunda. Det blev lite onödigt nervös, men jag tyckte att vi hade rätt bra koll ändå, säger han.

AIK hade kommandot om matchen fram till sista perioden. Almtuna kunde då reducerade till 3–2 och jagade kvittering, men hemmalaget behöll ledningen.

Efter den viktiga segern ligger AIK 14 poäng före Mora med 15 poäng kvar att spela om.

Engblom bakom segern

– Jag har velat ta AIK tillbaka till kvalserien länge. Målet är att utmana men man vet aldrig, kvalserien är tight och det är små tillfälligheter som avgör, säger David Engblom, som tagit över rollen som lagkapten tills Tärnström är tillbaka.

Engblom tog ansvaret på allvar och låg bakom segern med sina två assist, den första fram till Rasmus Ericssons 1–0 och den andra till Stefan Johanssons 2–0.

Amerikanske Jaime Milan gjorde sin första match på hemmaplan i AIK–tröjan. Och det var ett nervöst första möte med hemmapubliken.

– Jag är glad att det är över. Jag vill hjälpa laget och var väldigt nervös och rädd att svika dem, men det gick rätt bra, säger han.

Milan har fem allsvenska matcher till på sig att visa vad han kan. Sedan väntar kvalserien. Och då finns förmodligen också Tärnström med på isen - i stället för på läktaren.

– Vi har lika stor chans som alla andra. Jag är inte rädd för något lag, vi måste slå alla. Det ska bli kul, avslutar landslagsbacken.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan