Urusel start sänkte Leksand mot Luleå

Tränaren: "Ingenting stämde"

Tre skott på mål mot Luleås tjugo.

En miserabel förstaperiod sänkte Leksand.

– Vi gav bort matchen då. Det var ingenting som stämde, säger tränaren Andreas Appelgren till C More.

Nian Luleå mot tian Leksand och livsviktiga poäng på spel.

Då satte hemmalaget full fart från början.

Efter elva minuter satte Chad Billins 1–0, kort därpå utökade Malte Strömwall den ledningen med sitt första mål i Luleå-tröjan. Leksand var utspelat och mäktade bara med tre skott mot Joel Lassinantti i motståndarkassen – mot Luleås tjugo.

"Ingenting stämde"

Leksandstränaren Andreas Appelgren var allt annat än nöjd efter första perioden. Inför andra sågade han sina spelare.

– Det räckte inte med de här 18 minuterna i paus för att gå igenom det som är mindre bra. Vi spelar vår sämsta period för hela året. Det är ingenting som stämmer, sa Appelgren och fortsatte:

– I grund och botten tycker vi synd om oss själva och det är inte som vi inte tror på oss. Det är inte synd om något i det här laget, utan det här är något vi måste ta tag i.

Också i andra var det Luleådominans – efter 20 minuter var det 33-6 i skott – men då bara ett mål från hemmalagets sida. I tredje jämnade matchen ut sig, men då var kvällen redan förstörd för Leksand.

– Vi gav bort matchen i första, då var vår insats alldeles för dålig. Sedan ska vi ha viss heder av att vi inte ger upp och visar upp någon form av karaktär. Vi gör ett ärligt försök, men räcker inte till, säger Andreas Appelgren.

"Skuggan" hyllades

Tungt för Leksand var det också att David Åslin tvingades kliva av matchen efter att ha fått en smäll i ansiktet av Emil Sylvegård.

Åslin fick ledas av isen, men tog sig ner i omklädningsrummet med egna ben.

Innan nedsläpp var det desto bättre stämning. Då hyllades Stefan "Skuggan" Nilsson med att få sin tröja hissad i taket. Segern gör att Luleå närmar sig topp sex i SHL-tabellen.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN